Chiftelute marinate in sos picant.



                                                                 
Chiftelute marinate in sos picant.
chiftele : 
- 500 gr. carne tocata de porc sau amestec ( porc+vita ) 
- 1 ceapa 
- 1 cartof 
- 2 felii de paine ( muiata in lapte ) 
- 2 oua 
- 3 catei  usturoi 
- 1 lingurita rasa de sare ( sau dupa gust ) 
- 1/2 lingurita piper macinat ( sau dupa gust ) 
- 1/2  lingurita vegeta
- ½  legatura patrunjel 
Sosul:  
- 1 ceapa 
- 1 ardei rosu california mare
- 1 conserva de rosii cubulete (400 gr.) 
- 2 linguri pasta de tomate 
- 3 linguri ulei 
- 1-2  frunza de dafin 
- 1/2 lingurita boia iute (sau dupa gust) 
- 1/3 lingurita piper macinat 
- 1/2 lingurita chimen macinat 
- sare dupa gust 
- 2 catei de usturoi
 -1 lingura vegeta
-  3 dl supa de pui sau apa

              - Chiftelele le puteti face la cuptor sau le puteti praji in ulei. Daca alegeti sa le prajiti, mai aveti nevoie si de putina faina prin care sa tavaliti chiftelele inainte de a le pune la prajit. Eu prefer varianta la cuptor ca sa fie o idee mai dietetice. 
Mod de preparare
                        -Am pregatit mai intai chiftelele. Am curatat cartoful si ceapa, le-am dat pe razatoarea mica, le-am scurs si le-am pus intr-un castron. Am adaugat carnea tocata, usturoiul zdrobit, painea muiata in lapte si stoarsa, ouale, condimentele si patrunjelul tocat si am framantat acest amestec pana s-a omogenizat. Cu mana uda, am format chiftelutele in forma de bilute si le-am asezat intr-o tava antiaderenta unsa cu putin ulei. Am pus apoi tava cu chiftele la cuptor pentru aproximativ 25 de minute. Dupa ce au fost gata chiftelele, am pregatit sosul. Am tocat ceapa si ardeiul relativ marunt si le-am pus la calit intr-o tigaie antiaderenta cu  ulei. Daca nu aveti o tigaie antiaderenta, va trebui sa folositi ceva mai mult ulei. Am tinut pe foc, amestecand din cand in cand, pana cand ceapa a devenit transparenta, am presarat cu boiaua, am adaugat apoi rosiile cubulete (din conserva), pasta de tomate, supa de pui, frunza de dafin, usturoiul zdrobit si condimentele (sare, piper , vegeta daca mai e nevoie  si chimen macinat). Am amestecat putin apoi am adugat si chiftelele si am lasat sa fiarba pana a scazut sosul. 
Se pot servi cu piure de cartofi, orez, cartofi natur sau pur si simplu cu paine.
                     pofta buna!


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Savarine de cofetarie facute acasa.

Aripioare de pui cu usturoi.

Crochete din carne.