Prajitura rapida cu visine.
-
800 gr. visine
-
8 oua
-
150 gr. zahar
-
5 linguri de unt topit
-
9 linguri faina + 1 lingura pentru tavalit visinele
-
3 vanilii
-
un varf cutit sare
-
1 lingurita bicarbonat
-
1 lamiie
-
zahar pudra
MOD DE PREPARARE
Dam drumul la cuptor la temperatura de 180 grade Visinele
curatate de samburi le lasam la scurs
intr-o sita. Batem bine albusurile cu zaharul, bicarbonatul stins cu zeama de la ½ lamiie , adaugam treptat cite
unul galbenusurile, zaharul vanilat si sarea. Apoi, cu o spatula, incorporam
treptat jumatate din faina si unt, apoi cealalta parte de faina si untul ramas,
avand grija sa pastram o lingura de faina pentru visine.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se intinde aluatul,
visinele le tavalim bine in faina si le
asezam peste aluat. Dam la cuptor pentru 30 minute pana prajitura devine aurie.
Oprim cuptorul si o lasam la racit.
Cand s-a racit o presaram cu zahar pudra.
Comentarii
Trimiteți un comentariu