Prăjitura Vlăduţ cu nucă.

                                                            

Crema 
• 10 galbenuse de ou
• 250 g unt la temperatura camerei
• 300 g zahar pudra
• 100 g nuca macinata
• 30 ml lapte
• 1 lingurita pasta de vanilie
• 
Foile
• 10 buc albus
• 300 g nuca macinata
• 300 g zahar tos
• 80 g faina
• zeama de la o jumatate de lamaie
• 1 lingurita pasta de vanilie
• coaja rasa de la o lamaie
• 1 praf sare
decor
• ciocolata rasa
Mod de preparare
Crema preparare
• Punem galbenusurile peste zaharul pudra si adaugam laptele. Amestecam putin pentru a evita norisorii de praf dupa care mixam pana cand continutul se va deschide la culoare si va deveni cremos.
Oprim mixerul si punem la foc o cratita cu apa. In momentul in care apa este fierbinte , asezam bolul deasupra si il vom lasa pentru aproximativ 5 minute , timp in care amestecam continuu cu ajutorul unui tel. Luam bolul deoparte si adaugam nuca macinata si pasta de vanilie. Pasta se poate inlocui cu esenta de vanilie,extract sau zahar vanilat. Acoperim bolul cu folie alimentara si trecem la pregatirea foilor. Batem spuma albusurile cu un praf de sare si zeama de lamaie. Adaugam treptat zaharul pudra si pasta de vanilie.Mixam pana cand obtinem o spuma tare si lucioasa dupa care oprim mixerul. .Amestecam nuca macinata cu faina.Apoi le adaugam treptat in spuma si amestecam usor cu miscari ample de sus in jos prin rasturnare. Adaugam si coaja rasa de lamaie dupa care compozitia pentru foi este pregatita. Folosim o tava de 35/25 cm , tava in care punem hartie de copt. Avem nevoie de inca 2 bucati de hartie de copt intrucat vom imparti compozitia pentru foi in 3 parti egale. Distribuim compozitia pe toata suprafata tavii si ne asiguram ca este nivelata si egal distribuita. Pentru asta puteti sa dati de 2-3 cu tava de masa. Acum nu ne ramane decat sa dam tava la cuptorul preincins la 190 C pentru 12 minute sau pana cand foaia nu va mai fi lipicioasa la atingere. Cand o scoatem de la cuptor,punem foaia pe un gratar pentru a se raci.Procedam la fel si cu compozitia ramasa .Odata ce avem cele 3 foi coapte revenim la crema. Indepartam folia alimentara si mixam continutul.Adaugam treptat untul timp in care mixam continuu. Untul trebuie sa fie la temperatura camerei . Aspectul acesta este foarte important pentru reusita cremei. Impartim crema in 3 parti aproximativ egale si indepartam hartia de copt de pe prima foaie. Intoarcem foaia si punem prima parte de crema. O nivelam pe toata ,si o acoperim cu a doua foaie. Punem a doua parte de crema si la fel , o distribuim si o nivelam dupa care acoperim cu ultima foaie. Fixam foaia si indepartam hartia dupa care punem ultima parte de crema. O nivelam dupa care trecem la decor. Eu am folosit doua tipuri de ciocolata,e alegerea voastra ce fel de ciocolata folositi : amaruie , alba sau ciocolata cu lapte.Presaram ciocolata rasa si dam prajitura la frigider pentru aproximativ 4 ore dupa care prajitura Vladut cu nuca se poate taia si servi.Pofta buna!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Savarine de cofetarie facute acasa.

Aripioare de pui cu usturoi.

Crochete din carne.