Strudel cu brinza si visine.



                                                       

Strudel cu brinza si visine.
pentru foietaj
  • 400 gr. faina
  • 200 gr. unt gras sau 150 gr. untura de porc
  • 6 linguri ulei
  • 1 lingurita  sare
  • 1 pahar apa minerala carbogazoasa rece
umplutura:
·         100 gr. unt topit
·         550 gr. branza de vaci
·         2 oua
·         4 linguri de zahar
·         1 lingurita extract de vanilie
·         coaja rasa de la o lamaie
·         4 linguri smantana
·         1 borcan de visine fara samburi
·         150 ml. sirop de visine
·         2 linguri zahar
·         1 lingura amidon
·         200 g. unt topit

·         Pentru topping:
·         2 oua
·         4 linguri smantana

MOD DE PREPARARE 
                         -Intr-un castron, punem 350 gr. faina si un praf de sare. Amestecam cu o furculita sa se distribuie sarea, apoi adaugam uleiul si apa. Eu am folosit mixerul cu brate de aluat si am mixat pana am obtinut un aluat elastic., circa 20 minute de framintare, trebuie sa obtinem un aluat molcut de fata moale ,
Untul sau untura moale si cu restul de faina il mixam in alt castron pana la omogenizare.
Pe o planseta, presaram faina, taiem aluatul in doua, intindem foarte subtire cate o foaie de aluat si aplicam deasupra in strat egal compozitia de unt-untura. Rulam foile rulada, le punem intr-o folie alimentara si dam aluatul la frigider pentru  aprox.3 ore.
                         -Pentru umplutura de visine scurgem visinele, si pastram 150 ml sirop in care au fost conservate. Peste sirop punem zaharul si amidonul si amestecam pana cand se desface amidonul. Adaugam siropul peste visine si le punem pe foc pana cand  se ingroasa. Dam deoparte si lasam sa se raceasca.
                          -Pentru umplutura de branza mixam branza de vaci cu ouale, smantana si zaharul. Adaugam coaja rasa de lamaie si vanilia si omogenizam eventual adaugam 1-2 linguri gris daca e nevoei , depinde de umiditatea brinzei,
·                          - am scos aluatul de la frigider, l-am intins cam la jumatate de cm grosime. Am taiat fasii mai lungi,mai scurte, le-am crestat cu ajutorul rolei speciale, am pus umplutura de visine pe marginea aluatului, am pus o fisie aluat peste umplutura de visine si am pus linga ea umplutura de brinza, apoi  am rulat strudelul , la fel procedam si cu alutul ramas,  Le-am asezat intr-o tava tapetata  cu hartie de copt. Am uns cu ou batut rulourile. Le-am mai dat 10minute la frigider, apoi le-am  dat la  cuptor, la copt, la 170-180 grade, aprox. 20 minute. Dupa ce s-au rumenit, le-am scos de la cuptor, am lasat un pic sa se racoreasca, apoi le-am pudrat cu zahar .





Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Savarine de cofetarie facute acasa.

Aripioare de pui cu usturoi.

Crochete din carne.