Strudel cu brinza si visine.
pentru foietaj
umplutura:
·
100 gr. unt topit
·
550 gr. branza de vaci
·
2 oua
·
4 linguri de zahar
·
1 lingurita extract de vanilie
·
coaja rasa de la o lamaie
·
4 linguri smantana
·
1 borcan de visine fara samburi
·
150 ml. sirop de visine
·
2 linguri zahar
·
1 lingura amidon
·
200 g. unt topit
·
Pentru topping:
·
2 oua
·
4 linguri smantana
MOD DE PREPARARE
-Intr-un castron,
punem 350 gr. faina si un praf de sare. Amestecam cu o furculita sa se
distribuie sarea, apoi adaugam uleiul si apa. Eu am folosit mixerul cu brate de
aluat si am mixat pana am obtinut un aluat elastic., circa 20 minute de
framintare, trebuie sa obtinem un aluat molcut de fata moale ,
Untul sau untura moale si cu restul de faina il mixam in alt castron pana la omogenizare.
Pe o planseta, presaram faina, taiem aluatul in doua, intindem foarte subtire cate o foaie de aluat si aplicam deasupra in strat egal compozitia de unt-untura. Rulam foile rulada, le punem intr-o folie alimentara si dam aluatul la frigider pentru aprox.3 ore.
-Pentru umplutura de visine scurgem visinele, si pastram 150 ml sirop in care au fost conservate. Peste sirop punem zaharul si amidonul si amestecam pana cand se desface amidonul. Adaugam siropul peste visine si le punem pe foc pana cand se ingroasa. Dam deoparte si lasam sa se raceasca.
Untul sau untura moale si cu restul de faina il mixam in alt castron pana la omogenizare.
Pe o planseta, presaram faina, taiem aluatul in doua, intindem foarte subtire cate o foaie de aluat si aplicam deasupra in strat egal compozitia de unt-untura. Rulam foile rulada, le punem intr-o folie alimentara si dam aluatul la frigider pentru aprox.3 ore.
-Pentru umplutura de visine scurgem visinele, si pastram 150 ml sirop in care au fost conservate. Peste sirop punem zaharul si amidonul si amestecam pana cand se desface amidonul. Adaugam siropul peste visine si le punem pe foc pana cand se ingroasa. Dam deoparte si lasam sa se raceasca.
-Pentru umplutura de
branza mixam branza de vaci cu ouale, smantana si zaharul. Adaugam coaja rasa
de lamaie si vanilia si omogenizam eventual adaugam 1-2 linguri gris daca e
nevoei , depinde de umiditatea brinzei,
·
- am scos
aluatul de la frigider, l-am intins cam la jumatate de cm grosime. Am taiat
fasii mai lungi,mai scurte, le-am crestat cu ajutorul rolei speciale, am pus
umplutura de visine pe marginea aluatului, am pus o fisie aluat peste umplutura
de visine si am pus linga ea umplutura de brinza, apoi am rulat strudelul , la fel procedam si cu
alutul ramas, Le-am asezat intr-o tava
tapetata cu hartie de copt. Am uns cu ou
batut rulourile. Le-am mai dat 10minute la frigider, apoi le-am dat la
cuptor, la copt, la 170-180 grade, aprox. 20 minute. Dupa ce s-au
rumenit, le-am scos de la cuptor, am lasat un pic sa se racoreasca, apoi le-am
pudrat cu zahar .
Comentarii
Trimiteți un comentariu