Tocanita de pui si mamaliga.
·
4 bucati de aripioare
·
4 ciocanele de pui
·
2 cepe mari
·
2 ardei grasi mari
·
4 catei de usturoi
·
200 gr pasta de rosii
·
sare
·
piper
Mamaliga:
·
1 l de apa
·
400 gr. malai grisat
·
1 lingurita de sare
·
5 linguri ulei
MOD DE PREPARARE
-Intr-o
cratita, punem la fiert puiul. Intre timp, curatam ceapa , ardeiul si usturoiul
si le tocam marunt. Cand aripioarele de
pui au fiert, strecuram zeama. Punem la calit ceapa , ardeiul si usturoiul,
adaugam pasta de rosii,invirtim de citeva ori , apoi pulpele si zeama strecurata si lasam sa dea
citeva clocote bune, dupa care adaugam aripile fierte, asezonam de condimente
si mai dam un clocot doua.,, tocanita este gat de servit , dar intre timp gatim
si mamaliga si anume,,, punem intr-o cratita apa la fiert, cu sarea si uleiul .
Adaugam in ploaie malaiul si amestecam continuu ca sa nu se formeze cocoloase,
eu fierb mamaliga aproape o oea, dar fiecare cum e obisnui,,Se serveste
impreuna cu tocanita calda sau rece, alaturi de muraturi.
Comentarii
Trimiteți un comentariu