Tocanita de pui si mamaliga.


                                                       

Tocanita de pui si mamaliga:
·         4 bucati de aripioare
·         4 ciocanele de pui
·         2 cepe mari
·         2 ardei grasi mari
·         4 catei de usturoi
·         200 gr pasta de rosii
·         sare
·         piper

Mamaliga:
·         1 l de apa
·         400 gr. malai grisat
·         1 lingurita de sare
·         5 linguri ulei

MOD DE PREPARARE
                                           -Intr-o cratita, punem la fiert puiul. Intre timp, curatam ceapa , ardeiul si usturoiul si le tocam  marunt. Cand aripioarele de pui au fiert, strecuram zeama. Punem la calit ceapa , ardeiul si usturoiul, adaugam pasta de rosii,invirtim de citeva ori , apoi  pulpele si zeama strecurata si lasam sa dea citeva clocote bune, dupa care adaugam aripile fierte, asezonam de condimente si mai dam un clocot doua.,, tocanita este gat de servit , dar intre timp gatim si mamaliga si anume,,, punem intr-o cratita apa la fiert, cu sarea si uleiul . Adaugam in ploaie malaiul si amestecam continuu ca sa nu se formeze cocoloase, eu fierb mamaliga aproape o oea, dar fiecare cum e obisnui,,Se serveste impreuna cu tocanita calda sau rece, alaturi de muraturi.




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Savarine de cofetarie facute acasa.

Aripioare de pui cu usturoi.

Crochete din carne.