Cremeş norvegian.
Cremeş
norvegian.
aluatul:
-
3 ouá
-
150 gr. zahár
-
50 gr.unt
-
2 ling. migdale párjite si mácinate
-
1 praf de copt
-
200 gr . fáiná extra finá
-
5 ling. friscá grasá
crema:
-
3 dl friscá
-
3 ling. migdale prájite si mácinate
-
3 ling. zahár pudrá
-
1 linguritá esentá vanilie
-
1 ling. praf de gelatiná alimentará
modul de preaprare:
-ouále cu
zahárul si untul moale le mixám spumá, adáugám cele 2 ling. migdale prájite si
mácinate, frisca si mai apoi fáina amestecatá cu praful de copt, , tapetám tava
unsá cu ulei cu hírtie de copt si nivelám
compozitia de aluat ín tavá, dupá care o dám la cuptor la 180 grade cca.20-30
minute, , apoi o dám la rácit complect pe grátar scotíndui hírtia de copt ca sá
primeascá aer, si jos,, íntre timp pregátim crema si anume:
-dizolvám
gelatina ín ½ dl apá fierbinte , batem
spumá tare frisca cu zahárul, esenta de vanilie, apoi adáugám si
gelatina dizolvatá si batem píná vom obtine o spumá fermá care o nivelám
pe partea de jos a blatului dupá ce lam táiat ín douá pe vertical,, apoi
acoperim frisca – spuma cu partea de sus a blatului, apásám usurel cu simt
putin peste spumá coca , apoi
dám prájitura la frigider pentru cíteva ore dupá care o pudrám cu zahár vanilinat, si cu
cutitul pus la apá fierbinte feliem dupá plac,,,
sá
aveti poftá.!
Comentarii
Trimiteți un comentariu