Cremeş norvegian.


                                                         
Cremeş norvegian.
 aluatul:
-         3 ouá
-         150 gr. zahár
-         50 gr.unt
-         2 ling. migdale párjite si mácinate
-         1 praf de copt
-         200 gr . fáiná extra finá
-         5 ling. friscá  grasá
crema:
-         3 dl friscá
-         3 ling. migdale prájite si mácinate
-         3 ling. zahár pudrá
-         1 linguritá esentá vanilie
-         1 ling. praf de gelatiná alimentará
modul de preaprare:
                                  -ouále cu zahárul si untul moale le mixám spumá, adáugám cele 2 ling. migdale prájite si mácinate, frisca si mai apoi fáina amestecatá cu praful de copt, , tapetám tava unsá cu ulei  cu hírtie de copt si nivelám compozitia de aluat ín tavá, dupá care o dám la cuptor la 180 grade cca.20-30 minute, , apoi o dám la rácit complect pe grátar scotíndui hírtia de copt ca sá primeascá aer, si jos,, íntre timp pregátim crema si anume:
                                     -dizolvám gelatina ín ½ dl apá fierbinte , batem  spumá tare frisca cu zahárul, esenta de vanilie, apoi adáugám si gelatina dizolvatá si  batem  píná vom obtine o spumá fermá care o nivelám pe partea de jos a blatului dupá ce lam táiat ín douá pe vertical,, apoi acoperim frisca – spuma cu partea de sus a blatului, apásám usurel cu simt putin  peste spumá  coca , apoi  dám prájitura la frigider pentru cíteva ore  dupá care o pudrám cu zahár vanilinat, si cu cutitul pus la apá fierbinte feliem dupá plac,,,
         sá aveti poftá.!


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Savarine de cofetarie facute acasa.

Aripioare de pui cu usturoi.

Crochete din carne.