Pârjoale moldoveneşti.
Pârjoale moldoveneşti:
- 500 gr. carne tocata de porc (sau amestec vita+porc)
- 2 oua
- 1 cartof maricel
- 1 morcov
- 1 ceapa mare
- 3-4 catei usturoi
- 1- 2 felii paine
- sare, piper, cimbru dupa gust
- 2 linguri faina
- 2 linguri pesmet
- ulei pentru uns tava
- 2 oua
- 1 cartof maricel
- 1 morcov
- 1 ceapa mare
- 3-4 catei usturoi
- 1- 2 felii paine
- sare, piper, cimbru dupa gust
- 2 linguri faina
- 2 linguri pesmet
- ulei pentru uns tava
Mod de preparare
-Intai de toate am
pus la muiat in lapte 2 felii de paine, dupa care am curatat legumele
(cartoful, morcovul, ceapa si usturoiul). Morcovul, cartoful si ceapa le-am dat
pe razatoarea mica apoi am scurs bine cartoful si morcovul, si le-am pus
intr-un castron mare, impreuna cu carnea tocata. Am zdrobit apoi usturoiul si l-am adaugat si
pe el in castronul cu carne. Au urmat painea stoarsa bine, sare, piper si
cimbru dupa care am amestecat bine cu mana. Cand compozitia a devenit omogena,
am adaugat si ouale si am mai amestecat . Acum ar fi ideal sa punem acest
amestec de carne la frigider ½ ora pentru a se amesteca gusturile si aromele. In continuare, am amestecat intr-o farfurie
faina cu pesmet (cate 2 linguri din fiecare), am uns tava cu ulei si am inceput
sa modelez parjoalele. Parjoalele se modeleaza cel mai usor cu mana uda,
dandu-le mai intai o forma lunguiata, ca de mititei, se tavalesc apoi prin
faina si pesmet si se turtesc usor intre palme. Le-am asezat apoi in tava unsa cu ulei. Am dat tava la cuptorul incins pentru circa 25-30 de
minute. Pe la jumatatea timpului de coacere am scos tava din cuptor, am intors
parjoalele si le-am pus iar la cuptor, ca sa se coaca uniform. Daca doriti sa
prajiti parjoalele moldovenesti in ulei, procedati ca la chiftele: le puneti la
prajit in ulei incins si le rumeniti pe ambele parti,.
Sunt foarte gustoase , satioase si foarte usor de preparat.
sa aveti pofta !
Sunt foarte gustoase , satioase si foarte usor de preparat.
sa aveti pofta !
Comentarii
Trimiteți un comentariu