Pârjoale moldoveneşti.


                                                          
Pârjoale moldoveneşti:
- 500 gr. carne tocata de porc (sau amestec vita+porc) 
- 2 oua 
- 1 cartof maricel
- 1 morcov 
- 1 ceapa mare
- 3-4 catei usturoi 
- 1- 2 felii  paine
- sare, piper, cimbru dupa gust 
- 2  linguri faina 
- 2  linguri pesmet 
-  ulei pentru uns tava
Mod de preparare
                             -Intai de toate am pus la muiat in lapte 2 felii de paine, dupa care am curatat legumele (cartoful, morcovul, ceapa si usturoiul). Morcovul, cartoful si ceapa le-am dat pe razatoarea mica apoi am scurs bine cartoful si morcovul, si le-am pus intr-un castron mare, impreuna cu carnea tocata.  Am zdrobit apoi usturoiul si l-am adaugat si pe el in castronul cu carne. Au urmat painea stoarsa bine, sare, piper si cimbru dupa care am amestecat bine cu mana. Cand compozitia a devenit omogena, am adaugat si ouale si am mai amestecat . Acum ar fi ideal sa punem acest amestec de carne la frigider ½ ora  pentru a se amesteca gusturile si aromele.  In continuare, am amestecat intr-o farfurie faina cu pesmet (cate 2 linguri din fiecare), am uns tava cu ulei si am inceput sa modelez parjoalele. Parjoalele se modeleaza cel mai usor cu mana uda, dandu-le mai intai o forma lunguiata, ca de mititei, se tavalesc apoi prin faina si pesmet si se turtesc usor intre palme. Le-am asezat apoi in tava unsa  cu ulei. Am dat  tava la cuptorul incins pentru circa 25-30 de minute. Pe la jumatatea timpului de coacere am scos tava din cuptor, am intors parjoalele si le-am pus iar la cuptor, ca sa se coaca uniform. Daca doriti sa prajiti parjoalele moldovenesti in ulei, procedati ca la chiftele: le puneti la prajit in ulei incins si le rumeniti pe ambele parti,.
Sunt foarte gustoase , satioase si foarte usor de preparat.
                       sa aveti pofta !


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Savarine de cofetarie facute acasa.

Aripioare de pui cu usturoi.

Crochete din carne.