Piept de rata cu sos de portocale si ciuperci champignon.
Piept de rata cu sos de portocale si ciuperci champignon.
-
2 buc. piept de rata
-
200 suc
portocale proaspat stors
-
150 ml must rosu sec
-
10 ml sos soia
-
1 lingura miere
de albine
-
500 gr. ciuperci champignon
-
patrunjel
-
ulei de masline
Mod
de preparare
- Crestati pielea pieptului de
rata pe diagonala, din ambele directii, astfel incat sa obtineti mici romburi.
Rasniti sare grunjoasa si piper pe o parte si pe cealalta. Asezati pieptul de
rata intr-o tigaie antiaderenta rece, cu
fata in jos, si aprindeti focul. Veti observa cum grasimea se va topi usor in
tigaie. Prajiti pieptul aproximativ 4-5 minute, pana cand pielea este bine
rumenita. Intoarceti pe partea cealalta si gatiti-l inca un minut. Mutati
pieptul de rata intr-o tava si datil la cuptor, la 200 de grade , intre 9 – 15 minute (in functie de cat de bine facut
il doriti; }. Intre timp, puteti pregati sosul si ciupercile. Pastrati in
tigaie doar o lingura sau doua din grasimea topit. Asteptati pana cand sosul se
reduce si adaugati zeama de portocale. Dupa ce sosul scade din nou (cam la
jumatate) adaugam sosul de soia, sarea, piperul si mierea. Amestecam
aproximativ doua minute si luam de pe foc.
Taiati ciupercile in jumatati sau sferturi si asezati-le intr-o tigaie foarte bine incinsa in uleiul de masline le rumeniti bine, pe toate partile , iar atunci cand capata culoare adaugati mustul si il lasati sa se reduca pana mai ramane doar 1/4 din lichid. Adaugati untul, sarea si piperul si lasati totul pe foc inca 2-3 minute. Opriti focul si adaugati patrunjelul. Probabil ca pieptul de rata este gata deja, asa ca il puteti scoate din cuptor si pune pe o farfurie. Il lasati sa se odihneasca acolo cam 10 minute pentru ca toate sucurile delicioase sa ramana inauntrul carnii. Apoi, taiati pieptul in felii de aproximativ 2 cm.
Asezati ciupercile pe o farfurie, 3-4 felii din piept deasupra lor si turnati sos dupa dorinta.
Taiati ciupercile in jumatati sau sferturi si asezati-le intr-o tigaie foarte bine incinsa in uleiul de masline le rumeniti bine, pe toate partile , iar atunci cand capata culoare adaugati mustul si il lasati sa se reduca pana mai ramane doar 1/4 din lichid. Adaugati untul, sarea si piperul si lasati totul pe foc inca 2-3 minute. Opriti focul si adaugati patrunjelul. Probabil ca pieptul de rata este gata deja, asa ca il puteti scoate din cuptor si pune pe o farfurie. Il lasati sa se odihneasca acolo cam 10 minute pentru ca toate sucurile delicioase sa ramana inauntrul carnii. Apoi, taiati pieptul in felii de aproximativ 2 cm.
Asezati ciupercile pe o farfurie, 3-4 felii din piept deasupra lor si turnati sos dupa dorinta.
sa aveti pofta.
Comentarii
Trimiteți un comentariu