Plăcintă cu brânză.
plăcintă
cu brânză.
500gr. faina
1 plic de drojdie uscata
-
250 ml. apa calduta
-
3 linguri de ulei
-
1 lingurita de sare
-
1 lingurita de zahar
Pentru umplutura:
-
450gr. branza telemea sau
framantata
-
1 legatura ceapa verde
Mod de
preparare :
-Am pus in vasul blenderului 250 ml apa calduta, 5 linguri ulei, 1 lingurita sare si 1 lingurita zahar. Am adaugat treptat faina amestecata cu drojdie,
amestecand in acelasi timp la cea mai mica viteza . Dupa ce s-a terminat faina, am mai framantat aluatul pana a facut
basici, la viteza pentru aluat dospit. Puteti sa-l framantati pe masa presarata
cu faina si cu mana . Cand terminati de framantat, aluatul trebuie sa fie moale,
elastic si nelipicios, asa ca in functie de textura aluatului mai adaugati
lichis sau putina faina. Cand am terminat cu framantatul, am acoperit vasul cu
aluat si l-am pus la crescut la caldura, timp de 45 de minute. Intretimp , am
pregatit umplutura de branza. De la ceapa verde am folosit doar cozile verzi-frunzele
pe care le-am taiat foarte fin. Branza am dat-o pe razatoarea mare apoi am
amestecat-o cu ceapa. Dupa ce a crescut aluatul, l-am impartit in 11 bucatele
aproximativ egale. Am asezat o bucatica de aluat pe suprafata de lucru
presarata cu faina si am intins-o cu sucitorul sub forma de cerc subtire, masa
de lucru se poate unge si cu ulei in loc de faina , In mijlocul cercului de aluat
am asezat 2 linguri pline cu umplutura de branza. Am ridicat apoi marginile si
le-am adus spre mijloc, petrecandu-le usor una peste cealalta. Placinta astfel
formata am intors-o sa fie cu partea impachetata in jos si am intins-o iar cu
sucitorul pana a devenit cam de 1-1,5 cm grosime. Am repetat operatiunea pentru
fiecare bucatica de aluat. Am uns o tigaie antiaderenta cu o lingurita de ulei
si am lasat-o sa se incinga bine la foc moderat . Cand s-a incins, am pus si
placinta cu branza si am lasat-o sa se rumeneasca pe ambele parti, tot la
flacara moderata . Dupa fiecare placinta mai punem cativa stropi de ulei in
tigaie, continuand procesul pana la terminarea aluatului.
pofta buna!
pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu