Plăcintă cu brânză.


                                                               
  plăcintă cu brânză.                                    

    500gr. faina                                                                                                                    
 1 plic de drojdie uscata                                                                                                
-          250 ml. apa calduta 
-          3 linguri de ulei 
-          1 lingurita de sare 
-          1 lingurita de zahar 

Pentru umplutura: 
-          450gr. branza telemea sau framantata
-          1 legatura  ceapa verde


Mod de preparare :
                      -Am pus in vasul blenderului  250 ml apa calduta, 5 linguri  ulei, 1 lingurita  sare si 1 lingurita  zahar. Am adaugat treptat faina amestecata cu drojdie, amestecand in acelasi timp la cea mai mica viteza . Dupa ce s-a terminat faina, am mai framantat aluatul pana a facut basici, la viteza pentru aluat dospit. Puteti sa-l framantati pe masa presarata cu faina si cu mana . Cand terminati de framantat, aluatul trebuie sa fie moale, elastic si nelipicios, asa ca in functie de textura aluatului mai adaugati lichis sau putina faina. Cand am terminat cu framantatul, am acoperit vasul cu aluat si l-am pus la crescut la caldura, timp de 45 de minute. Intretimp , am pregatit umplutura de branza. De la ceapa verde am folosit doar cozile verzi-frunzele pe care le-am taiat foarte fin. Branza am dat-o pe razatoarea mare apoi am amestecat-o cu ceapa. Dupa ce a crescut aluatul, l-am impartit in 11 bucatele aproximativ egale. Am asezat o bucatica de aluat pe suprafata de lucru presarata cu faina si am intins-o cu sucitorul sub forma de cerc subtire, masa de lucru se poate unge si cu ulei in loc de faina , In mijlocul cercului de aluat am asezat 2 linguri pline cu umplutura de branza. Am ridicat apoi marginile si le-am adus spre mijloc, petrecandu-le usor una peste cealalta. Placinta astfel formata am intors-o sa fie cu partea impachetata in jos si am intins-o iar cu sucitorul pana a devenit cam de 1-1,5 cm grosime. Am repetat operatiunea pentru fiecare bucatica de aluat. Am uns o tigaie antiaderenta cu o lingurita de ulei si am lasat-o sa se incinga bine la foc moderat . Cand s-a incins, am pus si placinta cu branza si am lasat-o sa se rumeneasca pe ambele parti, tot la flacara moderata . Dupa fiecare placinta mai punem cativa stropi de ulei in tigaie, continuand procesul pana la terminarea aluatului. 
       pofta buna! 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Savarine de cofetarie facute acasa.

Aripioare de pui cu usturoi.

Crochete din carne.