Prajitura cu crema caramel.


                                                           
Prajitura cu crema  caramel:
 blatul : 
- 3 galbenusuri 
- 3 albusuri 
- 180 ml lapte 
- 150 gr. zahar 
- 100 ml ulei 
- 300 gr. faina 
- 1 varf de cutit sare 
- 1 lingurita cu varf praf de copt 
- 3 prafuri  vanilie 

crema de caramel: 
- 400 ml lapte 
- 1 ou 
- 5 linguri zahar 
- 1 lingura cu varf faina sau praf de budinca caramel
- 100 gr. unt la temperatura camerei
Mod de preparare
                                -Am pus intr-un castron galbenusurile si zaharul, le-am frecat bine  apoi am adaugat uleiul, treptat, frecind  in acelasi timp pana am obtinut o spuma albicioasa , apoi am adaugat  vanilia , laptele si faina amestecata cu praful de copt si un varf de sare. Am batut apoi albusurile spuma tare ferma  si le-am adaugat si pe ele usurel amestecind  cu spatula   Am turnat apoi intreaga compozitie in tava tapetata cu hartie de copt si am dat-o la cuptorul incins in prelabil. Dupa 15- 20  minute am scos prajitura din cuptor,  si am lasat-o sa se raceasca complect . Intre  timp  am pregatit crema de caramel si anume :
                                - Intai de toate am pus laptele la incalzit, pentru ca aveam nevoie de lapte fierbinte pentru caramel. Am pus intr-o craticioara cele 5 linguri de zahar, am dato la foc mic, pentru a carameliza zaharul. Am amestecat des, pina la culoarea maroniu deschis , l-am luat de pe foc si am adaugat cam jumatate din cantitatea de lapte fierbinte. In acest moment zaharul se intareste si tot ce aveti de facut este sa mai amestecati din cand in cand si se va dizolva in laptele fierbinte. Am pus intr-un vas oul l-am frecat  cu 4-5 linguri de lapte caldut-desmorţit  (in nici un caz fierbinte!), am mixat putin , apoi am adaugat faina – sau praful de budinca caramel si restul de lapte caldut. Acest amestec l-am turnat peste caramel si l-am dat inapoi la foc mic, amestecand continuu, pana s-a ingrosat bine. Am lasat caramelul sa se raceasca amestecind mereu . Dupa ce s-a racit, lam pus la mixer , am taiat untul bucatele, l-am adaugat cite putin peste caramel si am mixat pana s-a omogenizat  tot untul si am obtinut o crema fina , am taiat blatul in 2 parti egale, vertical, am asezat folie alimentara in tava apoi partea de jos a blatului am asezato in tava  peste  care am nivelat  crema uniform si am acoperito cu  cealalta jumatate de blat. Am acoperit prajitura cu folie si am pus-o la frigider, pentru 3 ore ,  peurma am presarat  prajitura cu zahar pudra vanilinat si am feliato .  O prajitura delicioasa si foarte usor de praparat. 
Spor la treaba  si pofta buna!
      


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Savarine de cofetarie facute acasa.

Aripioare de pui cu usturoi.

Crochete din carne.