Prajitura cu crema caramel.
Prajitura cu crema caramel:
blatul :
- 3 galbenusuri
- 3 albusuri
- 180 ml lapte
- 150 gr. zahar
- 100 ml ulei
- 300 gr. faina
- 1 varf de cutit sare
- 1 lingurita cu varf praf de copt
- 3 prafuri vanilie
crema de caramel:
- 400 ml lapte
- 1 ou
- 5 linguri zahar
- 1 lingura cu varf faina sau praf de budinca caramel
- 100 gr. unt la temperatura camerei
- 3 galbenusuri
- 3 albusuri
- 180 ml lapte
- 150 gr. zahar
- 100 ml ulei
- 300 gr. faina
- 1 varf de cutit sare
- 1 lingurita cu varf praf de copt
- 3 prafuri vanilie
crema de caramel:
- 400 ml lapte
- 1 ou
- 5 linguri zahar
- 1 lingura cu varf faina sau praf de budinca caramel
- 100 gr. unt la temperatura camerei
Mod de preparare
-Am pus intr-un castron galbenusurile
si zaharul, le-am frecat bine apoi am
adaugat uleiul, treptat, frecind in
acelasi timp pana am obtinut o spuma albicioasa , apoi am adaugat vanilia , laptele si faina amestecata cu
praful de copt si un varf de sare. Am batut apoi albusurile spuma tare ferma si le-am adaugat si pe ele usurel amestecind cu spatula Am
turnat apoi intreaga compozitie in tava tapetata cu hartie de copt si am dat-o
la cuptorul incins in prelabil. Dupa 15- 20 minute am scos prajitura din cuptor, si am lasat-o sa se raceasca complect . Intre timp am
pregatit crema de caramel si anume :
- Intai de
toate am pus laptele la incalzit, pentru ca aveam nevoie de lapte fierbinte
pentru caramel. Am pus intr-o craticioara cele 5 linguri de zahar, am dato la
foc mic, pentru a carameliza zaharul. Am amestecat des, pina la culoarea
maroniu deschis , l-am luat de pe foc si am adaugat cam jumatate din cantitatea
de lapte fierbinte. In acest moment zaharul se intareste si tot ce aveti de
facut este sa mai amestecati din cand in cand si se va dizolva in laptele
fierbinte. Am pus intr-un vas oul l-am frecat
cu 4-5 linguri de lapte caldut-desmorţit (in nici un caz fierbinte!), am mixat putin ,
apoi am adaugat faina – sau praful de budinca caramel si restul de lapte
caldut. Acest amestec l-am turnat peste caramel si l-am dat inapoi la foc mic,
amestecand continuu, pana s-a ingrosat bine. Am lasat caramelul sa se raceasca
amestecind mereu . Dupa ce s-a racit, lam pus la mixer , am taiat untul
bucatele, l-am adaugat cite putin peste caramel si am mixat pana s-a
omogenizat tot untul si am obtinut o
crema fina , am taiat blatul in 2 parti egale, vertical, am asezat folie alimentara
in tava apoi partea de jos a blatului am asezato in tava peste care am nivelat crema uniform si am acoperito cu cealalta jumatate de blat. Am acoperit
prajitura cu folie si am pus-o la frigider, pentru 3 ore , peurma am presarat prajitura cu zahar pudra vanilinat si am
feliato . O prajitura delicioasa si
foarte usor de praparat.
Spor la treaba si pofta buna!
Spor la treaba si pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu