Prajitura nor alb.
Prájitura nor alb
foile:
-
300 gr. fáiná extra finá
-
100 gr. zahár pudrá
-
1 linguritá rasá sare
-
50 gr. margariná rama
-
1 ou
+ 1 gálbenus
-
1 lingurá buná miere de albine
-
1 lingurá aromá rum
-
1 linguritá bicarbonat de sodiu
alimentar
crema:
-
1 litru lapte gras
-
100 gr. praf de budincá vanilie
-
2 ling.fáiná
-
3 gálbenuse de ou
-
4 ling. zahár tos
-
200 gr. unt sau margariná rama
-
150 gr. zahár pudrá
-
4 prafuri de vanilie
-
400 ml. friscá pentru spumá
-
3 prafuri íntáritor de friscá
modul de preaprare:
-amestecám ingredientele pentru foi si
frámíntám un aluat bun, de íntins, dacá aluatul ar fi prea ţeapăn
ajutám cu 1 linguritá smíntíná , ímpártim aluatul ín 2 párti egale , íntindem fiecare foaie pe
hírtie de copt unsá cu ulei si coacem 2 foi,
una dintre foi o táiem ín pátrate de márimea care dorim sá fie bucátile
de cremes, píná foile se rácesc preparám crema si anume:
-amestecám praful de
pudincá cu fáina, punem laptele la fiert , cínd laptele e cáldut amestecám cu
budinca , zahárul , gálbenusele de ou si praful de vanilie , apoi dám la fiert
si amestecínd continuu fierbem un chelm solid, care íl dám la rácit, íntre timp
frecám untul spumá cu zahárul apoi adáugám chelmul de vanilie bine rácit perínd
mixínd píná obtinem o cremá finá , care o turnám – nivelám peste foaia íntreagá, batem spumá tare frisca
adáugínd íntáritorul de friscá , o
nivelám peste crema de vanilie, si o acoperim cu foaia táiatá ín pátrate, apásám putin , o presárám cu zahár pudrá
vanilinat,, si o dám la rece pentru
cíteva ore , dupá care servim.
Comentarii
Trimiteți un comentariu