Salata de broccoli cu sunca.
Salată cu
broccoli şi şuncă.
-
1kg.broccoli
-
1-legatura-ceapa-verde
-
3 catei usturoi bine pisati
-
350gr.sunca-afumata
-
200gr.castraveti-murati
-
400gr. maioneza
-
200 gr. iaurt grecesc,,,sau,,,
-
sare dupa gust
-
1 ling.vegeta
-
1 lingurita rasá piper mácinat
-
1 lingurita mustar
Mod de
preparare
Am pus apá la fiert intr-o oala incapatoare. Am adaugat putina sare si o lingura vegeta .Intre timp am desfacut broccoliul buchetele si l-am spalat. Cand apa a inceput sa clocoteasca, am adaugat buchetelele de broccoli. Am lasat broccoliul sa fiarba aproximativ 3-4 minute (din momentul in care apa a revenit la clocot). faceti proba cu furculita. Dupa ce a fiert broccoliul trebuie sa-l strecurati imediat si sa-l puneti intr-o oala cu apa rece de la frigider sau cu apa si cuburi de gheata. In acest fel oprim procesul de gatire si broccoliul va fi fiert, dar ferm. Acum putem asambla salata-cu-broccoli-si-sunca.
Am taiat ceapa verde rondele si am pus-o intr-un bol incapator. Am adaugat apoi castravetii taiati feliute, usturoiul bine pisat si sunca taiata fasii. Am adaugat la sfarsit maioneza si iaurtul , am condimentat cu piper, vegeta de masa , mustar si am amestecat totul bine. Dupa ce adaugati maioneza puteti gusta salata cu broccoli si sunca si vedeti daca este necesar sa mai adaugati sare, piper, mustar si puitna vegeta de masa, - atentie la sare sunca fiind sarata. -
Puteti servi salata cu broccoli si sunca imediat sau o puteti pune la frigider aproximativ 30 de minute inainte de servire pentru a se intrepatrunde aromele. Salata cu broccoli si sunca este minunata ca aparitiv.
Comentarii
Trimiteți un comentariu