Mâncare de păstăi.


                                                      

                                                       

Mâncare de păstăi
Ingrediente
·         600 gr. fasole păstăi
·         2-3 fire ceapă verde
·         3 ardei grasi  
·         5 linguri de ulei
·         200 gr. afumătură (costiță, kaizer, cârnați, ciolan etc)
·         1 morcov
·         sare, piper
·         1 ling.vegeta
·         150 gr. smântână acrișoară cu min. 24% grăsime
·         1 linguriță de făină
·         2-3 căței de usturoi
·         verdeață tocată (mărar, pătrunjel)
Am tăiat ceapa verde în rondele ardeii in fidelute,  Daca aveți ceapă veche ea se va toca. Morcovul l-am tăiat în rondele subțiri. Am separat coastele afumate și am tăiat în bucățele cărnița faină dintre ele. Am ales o cratiță potrivită și am pus în ea ceapa,ardeiul gras , uleiul, afumătura și morcovul rondele. Le-am dat un praf de sare și le-am călit 3-4 minute sub capac, la foc mic. Doar căt să se inmoaie un pic. Am pus păstăile de fasole (tăiate în bucăți de cca. 5 cm) și le-am înabușit și pe ele 5-8 minute sun capac. Am asezonat totul cu piper negru proaspăt măcinat , vegeta și încă un strop de sare. Apoi am turnat în cratiță cca. 300 ml  apă caldă și am lăsat totul să fiarbă încet timp de 15-20 de minute. Am testat pe parcurs câte o păstaie de fasole ca să văd când e făcută. Cand fasolea a fost bine pătrunsă (fără a fi terciuită!), am îngroșat mâncarea cu un liezon compus dintr-o linguriță de făină desfăcută în smântână acrișoară – se lucrează într-un mic castron. Dacă liezonul e prea gros, el se poate subția cu 1-2 linguri de lapte rece. Important este să nu aibă cocoloșe. Apoi am scos 2-3 linguri din sosul fierbinte din cratiță și l-am amestecat în castronelul cu liezonul mai sus menționat – asta ca să-l aduc un pic spre temperatura mâncarii și să nu se coaguleze datorită șocului termic.   Am turnat totul peste mâncarea de fasole scăzută și am amestecat delicat. Puteți strecura îngroșala dacă observați că are cocoloașe. Am mai lăsat totul la fiert 2-3 minute, cât să se gătească făina și să se lege sosul, amestecând constant. Apoi am stins focul    La final am pus verdeața tocată și usturoiul zdrobit, dacán u va place gustul de usturoi intens va sfatuiesc sa puneti usturoiul in oala deodata cu ingrosala,,,porta buna sa aveti.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Savarine de cofetarie facute acasa.

Aripioare de pui cu usturoi.

Crochete din carne.