Crochete din carne.
Crochete din carne.
·
600 gr. carne tocata amestec
·
1 ceapa
·
5 catei de usturoi
·
3 felii de paine
·
4 oua
·
1 legatura marar
·
250gr. cascaval razalit
·
faina
·
pesmet
·
sare
·
piper
·
vegeta
·
ulei pentru prajit
MOD DE PREPARARE RETETA
Ceapa se da pe
razatoarea fina si se lasa sa se scurga zeama rezultata, sau se preseaza din
ea. Painea se inmoaie cateva minute in lapte si se stoarce bine.
Usturoiul se piseaza bine. Intr-un bol, se amesteca
carnea, ceapa, painea, usturoiul, 2 oua, piper, vegeta si mararul tocat marunt.
Se pune in frigider 15-20 minute sa se intrepatrunda aromele. Cascavalul se
taie in betisoare lungi.
Se pun in farfurii separate faina, pesmetul si 2 oua
batute cu un praf de sare.
Se ia cu mana umeda din compozitia de carne si se
aplatizeaza in palma.
Se pune in centru o bucata de cascaval si se acopera
cu carne formand o crocheta cu cascaval in interior. Se da prin faina, ou,
pesmet si se prajesc in ulei incins pe toate partile pana se rumenesc frumos.
Se scot pe hartie absorbanta.
Se consuma calde dar sunt bune si reci.
Comentarii
Trimiteți un comentariu