Aripioare de pui cu usturoi.
-
1 kg aripioare de pui
-
1 lingurita usturoi granulat
-
1/4 lingurita piper negru rasnit grosier
-
1/2 lingurita sare
-
4 catei de usturoi
-
35 gr. unt
-
5 fire patrunjel
-
1 ling. suc de lamaie
-
3 ling. ulei
-
150 . paste scurte sau orzo
Preparare:
Aripioarele se presara cu condimente
(usturoi granulat, piper, sare, chili)
si apoi se toarna uleiul. Se maseaza sa se acopere uniform.
Se aseaza in tava cuptorului, la distanta
unele de altele si se coc la 220C timp de 35 minute . Pe la jumatatea timpului,
verificati aripioarele si cand au lasat grasime in tava, cu o pensula ungeti-le
cu grasimea lasata.
Intre timp puneti pastele la fiert dupa
instructiunile de pe ambalaj.
Cand aripioarele sunt facute si rumene scoateti tava din cuptor. Adaugati
untul, usturoiul strivit, sucul de lamaie si patrunjelul tocat. Amestecati sa
se acopere aripioarele de acestea pana untul e topit complet si simtiti miros
placut de usturoi .
Scoateti aripioarele intr-o farfurie
larga, lasand sosul in tava, in sosul ramas in tava adaugati pastele scurse si
amestecati cu spor. Gustati de sare.
Puneti pastele pe un platou si deasupra
asezati aripioarele.
Comentarii
Trimiteți un comentariu