Aripioare de pui cu usturoi.


                                                   Aripioare de pui cu usturoi                                                                     
-         1 kg aripioare de pui
-         1 lingurita usturoi granulat
-         1/4 lingurita fulgi de chili
-         1/4 lingurita piper negru rasnit grosier
-         1/2 lingurita sare
-         4 catei de usturoi
-         35 gr. unt
-         5 fire patrunjel
-         1 ling. suc de lamaie
-         3 ling. ulei
-         150 . paste scurte sau orzo

Preparare:
Aripioarele se presara cu condimente (usturoi granulat, piper, sare, chili) si apoi se toarna uleiul. Se maseaza sa se acopere uniform.
Se aseaza in tava cuptorului, la distanta unele de altele si se coc la 220C timp de 35 minute . Pe la jumatatea timpului, verificati aripioarele si cand au lasat grasime in tava, cu o pensula ungeti-le cu grasimea lasata.
Intre timp puneti pastele la fiert dupa instructiunile de pe ambalaj.
Cand aripioarele sunt facute  si rumene scoateti tava din cuptor. Adaugati untul, usturoiul strivit, sucul de lamaie si patrunjelul tocat. Amestecati sa se acopere aripioarele de acestea pana untul e topit complet si simtiti miros placut de usturoi .
Scoateti aripioarele intr-o farfurie larga, lasand sosul in tava, in sosul ramas in tava adaugati pastele scurse si amestecati cu spor. Gustati de sare.
Puneti pastele pe un platou si deasupra asezati aripioarele.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Savarine de cofetarie facute acasa.

Crochete din carne.