Plăcinta cu carne.


                                                     

                                                         
Placinta cu carne (tava de 35×40)
foietaj:
-         1 ou
-         1 ling.ulei
-         2 ling. otet din vin
-         1 lingurita sare
-         500 gr. faina 000
-         200 gr. unt gras sau untura de casa
umplutura:
-      1 kg de carne tocata de porc
-      2 cepe maricele sau cateva fire de ceapa verde
-      2 ardei grasi
-      1 lingura condiment grill
-      1 lingura vegeta
-      5 oua
-      sare
-      piper
-      1 lingura gris
-      4 linguri ulei
-      1 galbenus
-      1 lingura lapte
Mod de preparare
    aluatul:
Intr-un pahar de 250-300 ml se bate 1 ou. Se adauga 1 lingura de ulei, 1-2  lingura otet si putina sare. Peste acestea turnati apa calduta sa se umple paharul. Turnati compozitia din pahar intr-un bol mai adanc, adaugati faina si framantati un aluat moalle si elastic,,,eu îl frământ la robot până face băşicuţe,,, Cand se prinde toata faina il scoateti pe masa si framantati bine cu faina, daca este lipicios, eu íl framant cu robotul 30 minute, Lasati sa se odihneasca 10-15 min, apoi il mai framantati o data, sa se uniformizeze,,,dacă îl punem la robot nu trebuie frământat de 2 ori, ci numai până face băşicuţe la robot,,,cca 20 min,,,,doar timpul de odihnă se respectă, întocmai,,,, . Mai lasati 15 min sa se odihneasca. Intindeti cu facaletul o foaie subtire si rotunda, sa fie cam de 2mm grosime. Ungeti cu jumatate din cantitatea de unt – untura  (acesta trebuie sa fie neaparat moale, la temepratura camerei), distribuiti sa fie uns bine peste tot. Apoi rulati aluatul ín rulada . Aceasta rulada o faceti sub forma de melc si puneti la frigider 30-40 de min, Dupa jumate de ora scoateti aluatul din frigider, il mai intindeti o data foaie subtire si ungeti cu cealalta cantitate de unt – untura  Aluatul il rulati din nou si lasati la frigider inca 30-60 de min, timp dupa care il puteti folosi la placinte. Eu de obicei il pregatesc seara si fac placintele dimineata, acesta alaut eu íl fac numai cu untura , al impartim in 2 si intindem 2 foi,  apoi continuam plácinta ,,,,
umplutura:
                Curatam ceapa , o tocam foarte marunt  si ardeii grasi, apoi le calim in 4 linguri de ulei , adaugam carnea tocata, sarea, piperul,condiemntul grill si vegeta,  amestecam bine si o lasam la foc mic, pana isi schimba culoarea, .O lasam sa se raceasca. Separat spargem 5 oua, le batem spuma, le adaugam amestecului de carne complet rece si omogenizam bine.Tapetam o tava de 35×40 cm cu ulei si faina si asezam prima foaie de aluat foietaj pe care o acoperim cu un strat subtire de gris. Grisul va impiedica aluatul de dedesubt sa ramana crud. Punem amestecul de carne si oua peste prima foaie, acoperim cu a doua foaie de foietaj pe care o intepam cu o furculita din loc in loc. Separat amestecam un galbenus de ou cu putina  smantana mai lichida si il intindem pe deasupra foii superioare. Coacem placinta in cuptorul preincalzit la 160°C, pentru 30-40 minute sau pana cand placinta se desprinde singura de pe marginile formei si este rumena.. apoi  o taiem in patratele micute si o servim calda sau rece, dupa preferinta.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Savarine de cofetarie facute acasa.

Aripioare de pui cu usturoi.

Crochete din carne.