Prăjitura cu cocos şi mac.


                                                                                                                                                

Prăjitura cu cocos şi mac.
Foaie  cocos:
8 albusuri,
200 gr. zahar,
2 ling. faina,
1 plic praf de copt,
50 gr. mac,
150 gr. nuca cocos
Foaie piscot :
2 oua,
4 ling. zahar,
2 ling. apa,
4 ling. faina
Crema :
8 galbenusuri,
300 gr. zahar,
2 ling. cafea ness sau cacao olandeza
150 ml lapte,
300 gr. unt
Decor :
ciocolata rasa
 Mod de preparare:
 Blat : mixam albusurile spuma tare apoi adaugam zaharul, macul, cocosul si faina amestecata cu praful de copt si punem in tava (22*32) unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Coacem la 170 grade Celsius, circa 15-20 minute. Facem testul scobitorii.
Foaie dobos : Batem albusurile spuma , punem zaharul, apa, galbenusurile si la sfarsit faina; se pune in aceeasi tava tapetata cu alta hartie pentru copt. Coacem la 180 grade Celsius, circa 15 minute. Facem testul scobitorii.
 Crema : mixam galbenusurile cu zaharul si ness-ul topit in 1 ling. apa fierbinte, apoi adaugam laptele si amestecam pe aburi pana se ingroasa (cam 15 minute); lasam crema sa se raceasca si o incorporam lingura cu lingura in untul frecat spuma.
       Asamblare : blat – 1/2 crema – foaie dobos- 1/2 crema – cioco rasa

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Savarine de cofetarie facute acasa.

Aripioare de pui cu usturoi.

Crochete din carne.