Prăjitura cu cocos şi mac.
Prăjitura cu cocos şi mac.
Foaie cocos:
8
albusuri,
200 gr.
zahar,
2 ling. faina,
1 plic praf de copt,
50 gr. mac,
150 gr. nuca cocos
2 ling. faina,
1 plic praf de copt,
50 gr. mac,
150 gr. nuca cocos
Foaie piscot :
2 oua,
4 ling. zahar,
2 ling. apa,
4 ling. faina
2 oua,
4 ling. zahar,
2 ling. apa,
4 ling. faina
Crema :
8 galbenusuri,
300 gr. zahar,
2 ling. cafea ness sau cacao olandeza
150 ml lapte,
300 gr. unt
8 galbenusuri,
300 gr. zahar,
2 ling. cafea ness sau cacao olandeza
150 ml lapte,
300 gr. unt
Decor :
ciocolata
rasa
Mod
de preparare:
Blat : mixam
albusurile spuma tare apoi adaugam zaharul, macul, cocosul si faina amestecata
cu praful de copt si punem in tava (22*32) unsa cu ulei si tapetata cu hartie
de copt. Coacem la 170 grade Celsius, circa 15-20 minute. Facem testul
scobitorii.
Foaie dobos : Batem
albusurile spuma , punem zaharul, apa, galbenusurile si la sfarsit faina; se
pune in aceeasi tava tapetata cu alta hartie pentru copt. Coacem la 180 grade
Celsius, circa 15 minute. Facem testul scobitorii.
Crema : mixam
galbenusurile cu zaharul si ness-ul topit in 1 ling. apa fierbinte, apoi
adaugam laptele si amestecam pe aburi pana se ingroasa (cam 15 minute); lasam
crema sa se raceasca si o incorporam lingura cu lingura in untul frecat spuma.
Asamblare : blat – 1/2 crema – foaie dobos- 1/2 crema – cioco rasa
Comentarii
Trimiteți un comentariu