Snitele frantuzesti.
- 500 gr.
piept de pui dezosat
- 2
oua
- 100 gr.
faina
- 120 ml
supa concentrata de pui
- 120 ml
vin alb sau must
- 3 linguri
ulei
- 5 linguri
zeama de lamaie
- 4 linguri
unt
- 2 linguri
patrunjel proaspat
- sare dupa
gust
- piper
dupa gust
MOD DE PREPARARE:
Asezoneaza faina, ouale
si pieptul de pui cu sare si piper. Feliaza pieptul de pui daca este cazul,
apoi trece fiecare felie de pui prin faina, prin oul batut cu sarea si piperul,
apoi asaza-l in tigaia cu uleiul incins. Prajeste fiecare snitel 3-4 minute pe
fiecare parte, in functie de grosime. Cand
scoti toate snitelele din tigaie, topeste untul in tigaie, apoi adauga supa
concentrata , poti folosi si un cub de supa de pui concentrata, vinul, zeama de
lamaie si patrunjelul proaspat tocat. Lasa
sosul sa scada pentru 7-8 minute, sau pana cand se ingroasa. Cand sosul a scazut, pune bucatile de pui
pane inapoi in tigaie si mai lasa-le pentru 1 minut pe fiecare parte. Serveste snitelele frantuzesti cu sosul din
tigaie deasupra, cartofi prajiti si salata de rosii.
Comentarii
Trimiteți un comentariu