Snitele frantuzesti.


                                                          Şniţele franţuzeşti.                                         

-       500 gr. piept de pui dezosat
-        2 oua 
-       100 gr. faina 
-       120 ml supa concentrata de pui 
-       120 ml vin alb sau must
-       3 linguri ulei 
-       5 linguri zeama de lamaie 
-       4 linguri unt 
-       2 linguri patrunjel proaspat 
-       sare dupa gust
-       piper dupa gust

MOD DE PREPARARE:
                       Asezoneaza faina, ouale si pieptul de pui cu sare si piper. Feliaza pieptul de pui daca este cazul, apoi trece fiecare felie de pui prin faina, prin oul batut cu sarea si piperul, apoi asaza-l in tigaia cu uleiul incins. Prajeste fiecare snitel 3-4 minute pe fiecare parte, in functie de grosime.   Cand scoti toate snitelele din tigaie, topeste untul in tigaie, apoi adauga supa concentrata , poti folosi si un cub de supa de pui concentrata, vinul, zeama de lamaie si patrunjelul proaspat tocat.  Lasa sosul sa scada pentru 7-8 minute, sau pana cand se ingroasa.  Cand sosul a scazut, pune bucatile de pui pane inapoi in tigaie si mai lasa-le pentru 1 minut pe fiecare parte.  Serveste snitelele frantuzesti cu sosul din tigaie deasupra, cartofi prajiti si salata de rosii.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Savarine de cofetarie facute acasa.

Aripioare de pui cu usturoi.

Crochete din carne.