Tortul intercontinental.
·
* 7 albuşuri de ou
·
* 7 linguri zahar
·
* 7 linguri faina
·
* 14 linguri nuca macinata
·
* 1 praf de copt
crema :
·
* 7 galbenusuri
·
* 7 ling. zahar
·
* 2 ling. faina
·
* 2 ling. amidon alimentar
·
* 500 ml lapte
·
* esenta de vanilie dupa gust
·
* 50 gr. zahar pudra
·
* 250 gr. unt
·
* 200 gr. ciocolata amaruie
·
* 100 gr. nuca de cocos
Mod de preparare
Blat:
-Albusurile se mixeaza cu un praf de sare , zahararul si zema de la ½ lamiie pina vom obrine o spuma ferma , apoi se adauga treptat incet si faina amestecata cu praf de copt,apoi nuca si se omogenizeaza usurel de jos in sus cu spatula , se imparte aluatul in 3 si se coc 3 foi intr-o tava (20/20cm) tapetata cu hartie de copt. Se lasa la racit. { atentie se coc fff repede }
Crema:
-Galbenusurile se mixeaza spuma cu zahar şi vanilia, Se adauga 1 cana de lapte (din cei 500 ml), faina si amidonul. Se pune restul de lapte la fiart , cind da in fierbere, se adauga amestecul de galbenus,treptat, amestecand energic la foc mic ,pana se ingroasa.
Crema se transfera într-un castron , la racit, amestecind mereu pina la racire complecta, dupa care il adaugam la untul frecat spuma cu zaharul, .
Impartim crema obtinuta in trei, in 2 parti se adauga ciocolata topita (sau ciocolata si nuca),iar in partea ramasa nuca de cocos ,macinata fin.
Blaturile racite se insiropeaza cu 1/4 pahar de lapte desmortit la care se adauga 2 linguri miere de albine ,apoi se ansambleaza tortul, peste prima foaie aplicam crema de ciocolata, peste a doua crema cu cocos si pe a treia foaie ciocolata, insiropam ultima foaie si o acoperim cu frisca spuma apoi ornam cu frisca,dupa preferinta si fantezie fiecare , ornam frisca cu drageuri de ciocolata sau drageuri colorate pentru torturi, se da la frigider pentru citeva ore apoi se consuma.
-Albusurile se mixeaza cu un praf de sare , zahararul si zema de la ½ lamiie pina vom obrine o spuma ferma , apoi se adauga treptat incet si faina amestecata cu praf de copt,apoi nuca si se omogenizeaza usurel de jos in sus cu spatula , se imparte aluatul in 3 si se coc 3 foi intr-o tava (20/20cm) tapetata cu hartie de copt. Se lasa la racit. { atentie se coc fff repede }
Crema:
-Galbenusurile se mixeaza spuma cu zahar şi vanilia, Se adauga 1 cana de lapte (din cei 500 ml), faina si amidonul. Se pune restul de lapte la fiart , cind da in fierbere, se adauga amestecul de galbenus,treptat, amestecand energic la foc mic ,pana se ingroasa.
Crema se transfera într-un castron , la racit, amestecind mereu pina la racire complecta, dupa care il adaugam la untul frecat spuma cu zaharul, .
Impartim crema obtinuta in trei, in 2 parti se adauga ciocolata topita (sau ciocolata si nuca),iar in partea ramasa nuca de cocos ,macinata fin.
Blaturile racite se insiropeaza cu 1/4 pahar de lapte desmortit la care se adauga 2 linguri miere de albine ,apoi se ansambleaza tortul, peste prima foaie aplicam crema de ciocolata, peste a doua crema cu cocos si pe a treia foaie ciocolata, insiropam ultima foaie si o acoperim cu frisca spuma apoi ornam cu frisca,dupa preferinta si fantezie fiecare , ornam frisca cu drageuri de ciocolata sau drageuri colorate pentru torturi, se da la frigider pentru citeva ore apoi se consuma.
Comentarii
Trimiteți un comentariu