Tortul intercontinental.


                                                        
                                                        
Tortul intercontinetal.
 blatul:
·         * 7 albuşuri de ou
·         * 7 linguri zahar
·         * 7 linguri  faina
·         * 14 linguri nuca macinata
·         * 1 praf de copt
crema :
·         * 7 galbenusuri
·         * 7 ling. zahar
·         * 2 ling. faina
·         * 2 ling. amidon alimentar
·         * 500 ml lapte
·         * esenta de vanilie dupa gust
·         * 50 gr. zahar pudra
·         * 250 gr. unt
·         * 200 gr. ciocolata amaruie
·         * 100 gr. nuca de cocos

Mod de preparare
     Blat:
           -Albusurile se mixeaza cu un praf de sare , zahararul si zema de la ½ lamiie pina vom obrine o spuma ferma , apoi se  adauga  treptat incet  si faina amestecata cu praf de copt,apoi nuca si se omogenizeaza usurel de jos in sus cu spatula , se imparte aluatul in 3 si se coc 3 foi intr-o tava (20/20cm) tapetata cu hartie de copt. Se lasa la racit. { atentie se coc  fff repede }
     Crema:
            -Galbenusurile se mixeaza spuma cu zahar şi vanilia, Se adauga 1 cana de lapte (din cei 500 ml), faina si amidonul. Se pune restul de lapte la fiart , cind da in  fierbere, se adauga amestecul de galbenus,treptat, amestecand  energic la foc mic ,pana se ingroasa.
Crema se transfera într-un castron , la racit, amestecind mereu pina la racire complecta,  dupa care il adaugam la untul frecat spuma cu zaharul, .
Impartim crema obtinuta in trei, in 2 parti se adauga ciocolata topita (sau ciocolata si nuca),iar in partea ramasa  nuca de cocos ,macinata fin.
             Blaturile racite se insiropeaza cu 1/4 pahar de lapte desmortit la care se adauga 2 linguri miere de albine ,apoi se ansambleaza tortul, peste prima foaie aplicam crema de ciocolata, peste a doua crema  cu cocos si pe a treia foaie ciocolata, insiropam ultima foaie si o acoperim cu frisca spuma apoi ornam  cu frisca,dupa preferinta si fantezie fiecare , ornam frisca cu drageuri de ciocolata sau drageuri colorate pentru torturi, se da la frigider pentru citeva ore apoi se consuma.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Savarine de cofetarie facute acasa.

Aripioare de pui cu usturoi.

Crochete din carne.