Desert din pişcoturi .
Desert din pişcoturi.
·
54 buc. piscoturi baby
crema:
·
1 pachet piure de castane
·
250 gr. mascarpone
·
200 ml frisca
·
3 linguri zahar
·
3 linguri zahar pudra
·
2 linguri esenta rom
sirop:
·
3 linguri zahar
·
250 ml apa
·
1-2 linguri rom
decor:
·
200 ml smantana pentru frisca
·
2-3 linguri zahar pudra
cacao olandeza
pentru pudrat
MOD DE PREPARARE
Incepem cu siropul pentru a avea timp sa se raceasca:
caramelizam 3 linguri zahar tos, adaugam apa si lasam pe foc pana zaharul
caramelizat este complet dizolvat. Adaugam 1-2 linguri esenta rom si lasam
siropul sa se raceasca complet.
crema:
mixam piureul de castane cu zaharul pana
se dizolva zaharul. Adaugam branza mascarpone si esenta si mixam cateva secunde, pana la incorporare.
Frisca o mixam cu zaharul pudra pana ajunge la consistenta dorita. Cu o
spatula, amestecam crema din piure de castane cu frisca mixata.
Pregatim o tava in care vom asambla prajitura in felul
urmator: punem un rand de piscoturi trecute pentru o secunda prin siropul
racit. Asezam doua randuri de piscoturi, peste piscoturi nivelam un strat de crema, un alt rand de piscoturi
inmuiate in sirop, alt strat de crema si un ultim strat de piscoturi inmuiate
in sirop. Deasupra ornam cu frisca indulcita dupa gust si eventual pudrata cu
cacao. Dam prajitura la frigider pentru minim 2-3 ore, apoi portionam si servim,
este un desert fff fin si ff repede de pregatit, se aseamana cu tiramisu,
evident ca se poate pregati si mai mica portie, fiecare dupa dorinta.
Comentarii
Trimiteți un comentariu