Desert din pişcoturi .


                                                                   
Desert din pişcoturi.

·         54 buc. piscoturi baby
 crema:
·         1 pachet piure de castane
·         250 gr. mascarpone
·         200 ml  frisca
·         3 linguri zahar
·         3 linguri zahar pudra
·         2 linguri esenta rom
 sirop:
·         3 linguri zahar
·         250 ml apa
·         1-2 linguri rom
decor:
·         200 ml smantana pentru frisca
·         2-3 linguri zahar pudra
cacao  olandeza pentru pudrat

MOD DE PREPARARE 
Incepem cu siropul pentru a avea timp sa se raceasca: caramelizam 3 linguri zahar tos, adaugam apa si lasam pe foc pana zaharul caramelizat este complet dizolvat. Adaugam 1-2 linguri esenta rom si lasam siropul sa se raceasca complet.
                crema: mixam piureul de castane cu zaharul  pana se dizolva zaharul. Adaugam branza mascarpone si esenta  si mixam cateva secunde, pana la incorporare. Frisca o mixam cu zaharul pudra pana ajunge la consistenta dorita. Cu o spatula, amestecam crema din piure de castane cu frisca mixata.
Pregatim o tava in care vom asambla prajitura in felul urmator: punem un rand de piscoturi trecute pentru o secunda prin siropul racit. Asezam doua randuri de piscoturi, peste piscoturi nivelam  un strat de crema, un alt rand de piscoturi inmuiate in sirop, alt strat de crema si un ultim strat de piscoturi inmuiate in sirop. Deasupra ornam cu frisca indulcita dupa gust si eventual pudrata cu cacao. Dam prajitura la frigider pentru minim 2-3 ore, apoi portionam si servim, este un desert fff fin si ff repede de pregatit, se aseamana cu tiramisu, evident ca se poate pregati si mai mica portie, fiecare dupa dorinta.
                                  



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Savarine de cofetarie facute acasa.

Aripioare de pui cu usturoi.

Crochete din carne.