Mâncare de dovlecei cu carne.
Mâncare de dovlecei cu carne.
- 750 gr. carne de vitel sau,,,,
- 1 dl ulei
- 1 ceapa
- 2 ardei mari
- 1 lingura faina
- 4 dovlecei frumosi
- 1 leg.marar tocat
- 1 lingura pasta de rosii
- 1 ling. vegeta
- 1 ling.boia dulce
- sare, piper dupa gust
- putina apa 1-2 dl
Mod de preparare :
Prajim carnea
de vitel sau,,,,in 3-4 linguri de ulei.
Lasam sa se rumeneasca putin si adaugam ,ardeiul , ceapa tocata marunt , prajim, presaram cu boia si vegeta, imediat turnam cu 1 cana buna de apa si fierbem innabusit., evident , daca scade apa si carnea nu e fiarta se complecteaza mereu,
Curatam dovleceii de coaja, ii taiem in patru in lung si apoi in bucati de 4-5 cm sau razalim dupa preferinta, Intr-o tigaie separat, prajim dovleceii in putin ulei ff fierbinte , cand carnea este fiarta punem dovleceii si faina dizolvata in putina apa,pasta de rosii si dam cratita la cuptor pentru a fierbe inabusit, pana ce dovleceii sunt gata, nu se fierb terci, ci asa sa ramana frumos cuburi sau fire frumoase daca hotaram sa razalim, asezonam de condimente, sare, piper, vegeta, dupa gust, adaugam mararul tocat marunt si mancarea este gata de servit, evident caci se poate pregati si separat carnea , si dovelcelul apoi se serveste ca garnitura la stufat sau carne fripta, eventual chiftelute,,,
Lasam sa se rumeneasca putin si adaugam ,ardeiul , ceapa tocata marunt , prajim, presaram cu boia si vegeta, imediat turnam cu 1 cana buna de apa si fierbem innabusit., evident , daca scade apa si carnea nu e fiarta se complecteaza mereu,
Curatam dovleceii de coaja, ii taiem in patru in lung si apoi in bucati de 4-5 cm sau razalim dupa preferinta, Intr-o tigaie separat, prajim dovleceii in putin ulei ff fierbinte , cand carnea este fiarta punem dovleceii si faina dizolvata in putina apa,pasta de rosii si dam cratita la cuptor pentru a fierbe inabusit, pana ce dovleceii sunt gata, nu se fierb terci, ci asa sa ramana frumos cuburi sau fire frumoase daca hotaram sa razalim, asezonam de condimente, sare, piper, vegeta, dupa gust, adaugam mararul tocat marunt si mancarea este gata de servit, evident caci se poate pregati si separat carnea , si dovelcelul apoi se serveste ca garnitura la stufat sau carne fripta, eventual chiftelute,,,
Comentarii
Trimiteți un comentariu