Prăjitura cu brânză şi caise.
Prăjitură cu brânză și caise
ALUATul:
-
300 gr. făină
-
150 gr. unt
-
3 linguri zahăr
-
80 ml lapte
-
un praf sare
-
coaja rasa de la o lămâie
-
½ praf de copt
umplutură:
-
1 kg brânză de vaci
-
3 linguri griș
-
6 ouă
-
200 gr. zahăr pudră
-
10 caise sau alte fructe
MOD DE PREPARARE:
Pregătim mai întâi
aluatul. Se pune făina amestecată cu praful de copt şi sarea într-un bol , apoi
se adaugă untul moale și tăiat cubulețe. Se amestecă cu vârful degetelor
și, când a devenit un amestec nisipos, se toarnă laptele. Se amestecă
și se întinde o foaie cu care se îmbracă fundul și pereții unei tăvi de copt
rotundă.
Pentru umplutură, brânza se
mixează cu ouăle, grișul și zahărul. Peste aluat presărăm 2 lunguri de
griş apoi se pune un strat de caise, curățate de sâmburi și apoi amestecul
de brânza.
Se dă tava la cuptor pentru 40 de
minute.
Se pot folosi orice fel de
fructe, nu numai caise, mie îmi place fff mult cu prune.
Comentarii
Trimiteți un comentariu