Prăjitura cu brânză şi caise.


                                                         
Prăjitură cu brânză și caise
ALUATul:
-         300 gr. făină
-         150 gr. unt
-         3 linguri zahăr 
-         80 ml lapte
-         un praf sare
-         coaja rasa de la o lămâie
-         ½ praf de copt
umplutură:
-         1 kg brânză de vaci 
-         3 linguri griș 
-         6 ouă 
-         200 gr. zahăr pudră 
-         10 caise sau alte fructe

MOD DE PREPARARE:
                       Pregătim mai întâi aluatul. Se pune făina amestecată cu praful de copt şi sarea într-un bol , apoi se adaugă untul moale și tăiat cubulețe. Se amestecă cu vârful degetelor și, când a devenit un amestec nisipos, se toarnă laptele. Se amestecă și se întinde o foaie cu care se îmbracă fundul și pereții unei tăvi de copt rotundă.
               Pentru umplutură, brânza se mixează cu ouăle, grișul și zahărul. Peste aluat presărăm 2 lunguri de griş apoi se pune un strat de caise, curățate de sâmburi și apoi amestecul de brânza.
      Se dă tava la cuptor pentru 40 de minute.
Se pot folosi orice fel de fructe, nu numai caise, mie îmi place fff mult cu prune.
                            



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Savarine de cofetarie facute acasa.

Aripioare de pui cu usturoi.

Crochete din carne.