Prăjitură cu fructe şi cacao.
·
5 oua
·
200 gr. zahar
·
80 ml ulei
·
300 gr. iaurt
·
260 gr. faina
·
1 praf de copt
·
2 lingurite esenta da vanilie
·
400 gr. fructe: caise, fructe de padure, visine ,
prune,,,e.t.c.-e.t.c.
·
un praf de sare
·
2 ling.cacao
·
coaja de la 1 lamaie,
Mod de preparare
Spalam fructele,,,,
le scoatem samburii daca sant cu samburi si le taiem dupa dorinta ,,,,
Galbenusurile le mixam cu zaharul si coaja de lamaie pana isi dubleaza volumul, apoi incorporam uleiul treptat., ca si la maioneza,
Adaugam iaurtul, amestecam, apoi praful de copt si faina cernuta.
Albusurile le batem spuma ferma cu sare., si zeama de la o jumatate de lamie, apoi le incorporam in compozitia de galbenusuri , cu miscari lente mestecand de jos in sus
Ungem o tava cu margarina, o tapetam cu hartie de copt,,, eu am pus in tava spinare de caprioara , asta imi place mai mult .
scoatem din compozitie 2 polonicuri bune si restul turnam usor compozitia in tava , o nivelam, asezam pe marginea távii fructele ,,,, vezi imaginea atasata ,,,apoi in compozitia scoasa incorporam cacaua usurel cu miscarile de sus in jos, dupa care pe, mijlocul tavii .puneam cite 2-3 linguri din compozitia de cacao din loc in loc , cum se vede si in imagiena atasata retetei,,, cu o furculita purtam putin bilele de cacao, ca sa ea forme mai frumoase cum vedeti in imagine,,,, dupa care dam tava la cuptorul incins, la o temperatura potrivita, dupa cca 30 minute facem testul cu scobitoarea . Cand este gata, o scoatem, o lasam la racorit si o pudram cu zahar dupa dorinta , apoi servim.
Sa aveti pofta!
Galbenusurile le mixam cu zaharul si coaja de lamaie pana isi dubleaza volumul, apoi incorporam uleiul treptat., ca si la maioneza,
Adaugam iaurtul, amestecam, apoi praful de copt si faina cernuta.
Albusurile le batem spuma ferma cu sare., si zeama de la o jumatate de lamie, apoi le incorporam in compozitia de galbenusuri , cu miscari lente mestecand de jos in sus
Ungem o tava cu margarina, o tapetam cu hartie de copt,,, eu am pus in tava spinare de caprioara , asta imi place mai mult .
scoatem din compozitie 2 polonicuri bune si restul turnam usor compozitia in tava , o nivelam, asezam pe marginea távii fructele ,,,, vezi imaginea atasata ,,,apoi in compozitia scoasa incorporam cacaua usurel cu miscarile de sus in jos, dupa care pe, mijlocul tavii .puneam cite 2-3 linguri din compozitia de cacao din loc in loc , cum se vede si in imagiena atasata retetei,,, cu o furculita purtam putin bilele de cacao, ca sa ea forme mai frumoase cum vedeti in imagine,,,, dupa care dam tava la cuptorul incins, la o temperatura potrivita, dupa cca 30 minute facem testul cu scobitoarea . Cand este gata, o scoatem, o lasam la racorit si o pudram cu zahar dupa dorinta , apoi servim.
Sa aveti pofta!
Comentarii
Trimiteți un comentariu