Prăjitură cu fructe şi cacao.


                                                                                           
Prăjitură cu fructe  şi cacao.
·         5 oua
·         200 gr. zahar
·         80 ml ulei
·         300 gr. iaurt
·         260 gr. faina
·         1 praf de copt
·         2 lingurite esenta da vanilie
·         400 gr. fructe: caise, fructe de padure, visine , prune,,,e.t.c.-e.t.c.
·         un praf de sare
·         2 ling.cacao
·         coaja de la 1 lamaie,
Mod de preparare
                             Spalam fructele,,,, le scoatem samburii daca sant cu samburi si le taiem dupa dorinta ,,,,
Galbenusurile le mixam cu zaharul si coaja de lamaie pana isi dubleaza volumul, apoi incorporam uleiul treptat., ca si la maioneza,
Adaugam iaurtul, amestecam, apoi praful de copt si faina cernuta.
Albusurile le batem spuma ferma cu  sare., si zeama de la o jumatate de lamie, apoi  le incorporam in compozitia de galbenusuri , cu miscari lente mestecand de jos in sus
Ungem o tava cu margarina, o tapetam cu hartie de copt,,, eu am pus in tava spinare de caprioara , asta imi place mai mult .
scoatem din compozitie 2 polonicuri  bune si restul turnam usor compozitia in tava , o nivelam, asezam pe marginea távii fructele ,,,, vezi imaginea atasata ,,,apoi in compozitia scoasa incorporam cacaua usurel cu miscarile de sus in jos, dupa care pe, mijlocul tavii .puneam cite 2-3 linguri din compozitia de cacao din loc in loc , cum se vede si in imagiena atasata retetei,,, cu o furculita  purtam putin bilele  de cacao, ca sa ea forme mai frumoase cum vedeti in imagine,,,, dupa care dam tava la  cuptorul  incins, la o temperatura potrivita, dupa cca 30 minute facem testul cu scobitoarea . Cand este gata, o scoatem, o lasam la racorit si o pudram cu zahar dupa dorinta , apoi servim.
Sa aveti pofta!
                                           



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Savarine de cofetarie facute acasa.

Aripioare de pui cu usturoi.

Crochete din carne.