Tort cu vanilie şi ciocolată.


                                                          
Tort cu vanilei si ciocolatá.
blat:
-         100 gr. albus de ou
-         150 gr. zahat tos
-         1 ling. faina
-         60 gr. fulgi de cocos
-         100 ml sirop ananas din conserva pentru insiropat
crema ciocolata:
-         100 gr. ciocolatá amáruie
-         200 gr. fiscá pentru spumá
-         1 ling. zahár pudrá
crema vanilie:
-         3 gálbenuse de ou
-         75 ge. zahár
-         1 pástaie  de vanilie,
-         300 ml lapte gras
-         25 gr. amidon alimentar
-         100 gr. unt sau margarina rama
decor:
-         150 gr. friscá pentru spumá
-         50 gr. fulgi de cocos putin rumeniti  ín cuptor
Modul d epreaprare:
            pregátim o formá rotundá decupabilá de tort, o ungem si o tapetám cu hírtie de copt, batem albusurile   spumá  fermá cu sare si  zema de la ½ lámíie, apoi adáugám si zahárul, dupá care  adáugám usurel cu spatula fáina cu praful de copt si fulgii de cocos, apoi nivelám copozitia ín formá s i dám la cuptorul preíncálzit la 170 grade, cca 30 minute, apoi  se face proba de coacere cu scobitoarea, se scoate si se dá la rácit complect,
crema de vanilie : 
 galbenusurile le freci spumá cu zaharul. Adaugá amidonul si amestecá paná ce obtii un amestec omogen,. In rastimp, fierbe laptele cu pastaia de vanilie desfacutá. Cand laptele stá sá fiarbá, adauga putin cate putin peste crema de galbenusuri, amestecand energic. Cand ai incorporat tot laptele, adu crema in cratita si las-o la foc mic. Amesteca constant, pana cand crema de vanilie se íngroasá, ea crema de pe foc, las-o 2-3 minute si adauga untul. Amesteca si las-o sa se raceasca, acoperita cu folie alimentara,  pentru a preveni formarea unei cruste.
crema de ciocolata:
                Ciocolata rupta in bucati mici se amesteca cu frisca lichida la foc mic(fara sa dea in fiert) pana ce ciocolata se topeste formand o compozitie omogena.  Se da la rece pentru cateva ore(5-6) dupa care se spumeaza cu ajutorul mixerului obtinand o crema fina si pufoasa. Se aromatizeaza cu esenta de rom.
Ansamblare:
    aseazá blatul ín forma de tort detasabilá, ínsiropeazál bine, dupá 5 minute aplicá peste el crema de ciocolatá, apoi dál putin la frigider, cca 30 minute, dupá care íntinzi peste crema de ciocolará crema de vanilie, bati spumá ferma frisca, ímbraci tortul  ín totalitate cu frisca, íl decorezi si íl tapetezi cu fulgii de cocos rumeniti,  dupá care dai la frigider timp de 2-3 ore apoi felizi si servesti.
                              


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Savarine de cofetarie facute acasa.

Aripioare de pui cu usturoi.

Crochete din carne.