Tort Raffaello.


                                                                   
Tort Raffaello.
 Blatul :
·         6 ouă
·         1 vf cuțit sare
·         200 gr. zahăr
·         100 gr. migdale măcinate fin
·         125 gr. făină
·         5 gr. esență  migdale sau cocos
Crema:
·         200 gr. ciocolată albă
·         45 gr. lapte  cocos
·         250 gr. mascarpone
·         500 gr. frișcă lichidă 35% grăsime
·         30 gr. zahăr pudră
·         40 gr. nucă  cocos
ornament:
·         100 gr. nucă  cocos
·         1 pumn migdale tocate
·         7-8 bucăți  biluţe  ciocolata Raffaello

·         MOD DE PREPARARE
                              Blatul: se separă gălbenușurile de albusuri. Albusurile se mixează bine cu sarea si zeama de la o jumătate lămâie  până devin o spuma fermă. Se adaugă pe rând câte o lingură de zahăr si se mixează bine după fiecare. Gălbenușurile se amestecă cu esența de migdale, apoi se adaugă la spuma de albuşuri se amestecă ușor. Se adaugă și făina de migdale, încorporând cate o lingură  odată și amestecând ușor, de jos în sus, cu  spatula. La fel procedăm cu făina.
Se pune aluatul în formă de tort cu marginea detașabila , tapetata cu hârtie de copt. Se nivelează, apoi se coace la 170°C, timp de 40  minute. Se lasă la răcit, se fac  2  taieturi pe vertical , adică se obţin 3 foi-cercuri de blat ,.
                      Crema: se încălzește ciocolata albă cu laptele de cocos pe aburi sau la microunde. Se amestecă cu mascarpone ,  frișca se  bate spumă fermă ,se adaugă zahărul praf. Se încorporează frișca la ciocolata albă amestecând ușor de jos in sus. La sfarsit, adaugăm  fulgii de cocos amestecând uşor. Se dă crema la frigider ptr circa o oră.
                     Asamblare: pe o farfurie așezăm o foaie de blat de tort, însiropăm cu 3-4 linguri lapte de cocos, sau,,,, apoi punem aprox. 1/3 cremă și nivelăm frumos. La fel procedăm cu a doua și a treia foaie. La sfârșit întindem crema și deasupra și pe margini, presărăm deasupra și pe lateral cu nucă de cocos din abundență. Așezăm deasupra ciocolata (trufele) Raffaello. Pe margine presărăm migdalele tocate, dam la rece 2-3 ore si servim.
                                  



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Savarine de cofetarie facute acasa.

Aripioare de pui cu usturoi.

Crochete din carne.