Tort Raffaello.
Blatul :
·
6 ouă
·
1 vf cuțit sare
·
200 gr. zahăr
·
100 gr. migdale măcinate fin
·
125 gr. făină
·
5 gr. esență migdale sau cocos
Crema:
·
200 gr. ciocolată albă
·
45 gr. lapte cocos
·
250 gr. mascarpone
·
500 gr. frișcă lichidă 35% grăsime
·
30 gr. zahăr pudră
·
40 gr. nucă cocos
ornament:
·
100 gr. nucă cocos
·
1 pumn migdale tocate
·
7-8 bucăți biluţe ciocolata Raffaello
·
MOD DE
PREPARARE
Blatul: se separă gălbenușurile de albusuri. Albusurile se mixează bine cu
sarea si zeama de la o jumătate lămâie până devin o spuma fermă. Se adaugă pe rând
câte o lingură de zahăr si se mixează bine după fiecare. Gălbenușurile se
amestecă cu esența de migdale, apoi se adaugă la spuma de albuşuri se amestecă
ușor. Se adaugă și făina de migdale, încorporând cate o lingură odată și amestecând ușor, de jos în sus, cu spatula. La fel procedăm cu făina.
Se pune aluatul în formă de tort cu marginea detașabila
, tapetata cu hârtie de copt. Se nivelează, apoi se coace la 170°C, timp de 40 minute. Se lasă la răcit, se fac 2 taieturi pe vertical , adică se obţin 3 foi-cercuri
de blat ,.
Crema: se încălzește ciocolata albă cu laptele de cocos
pe aburi sau la microunde. Se amestecă cu mascarpone , frișca se bate spumă fermă ,se adaugă zahărul praf. Se
încorporează frișca la ciocolata albă amestecând ușor de jos in sus. La
sfarsit, adaugăm fulgii de cocos
amestecând uşor. Se dă crema la frigider ptr circa o oră.
Asamblare: pe o farfurie așezăm o foaie de blat de tort,
însiropăm cu 3-4 linguri lapte de cocos, sau,,,, apoi punem aprox. 1/3 cremă și
nivelăm frumos. La fel procedăm cu a doua și a treia foaie. La sfârșit întindem
crema și deasupra și pe margini, presărăm deasupra și pe lateral cu nucă de
cocos din abundență. Așezăm deasupra ciocolata (trufele) Raffaello. Pe margine
presărăm migdalele tocate, dam la rece 2-3 ore si servim.
Comentarii
Trimiteți un comentariu