Ciorba de perisoare.
Ciorba de perisoare.
Pentru perisoare:
·
0,5 kg. carne tocata, amestec porc cu vita
·
1 cescuta cu orez innabusit intr-o cescuta de apa
fierbinte
·
2 oua
·
1 ceapa
·
piper
·
sare
·
faina pentru tavalit
Pentru ciorba:
·
1 ceapa
·
1 morcov
·
2 ardei grasi
·
1 ling. vegeta
·
300 ml. suc de rosii
·
500 ml bors de casa
Pentru dres:
·
200 gr. smantana proaspata
·
2 galbenusuri
Modul de preaprare :
perisoare- amestecam
ingredientele cu mana pentru a obtine o pasta de carne uniform condimentata. Luam
din compozitia obtinuta cantitati mici pe care le rulam in podul palmei pana
formam sfere de carne de marimea unei nuci, le tavalim prin faina si le lasam
deoparte.Ne ocupam de zeama Ceapa,
ardeiul gras si morcovul tocate se calesc usor in 3 linguri de ulei, se sting
cu 2 litri supa concetrat de porc, la care mai adaugam 1,5 litru apa , api le
dam la fiert, . Cand legumele sunt
aproape fierte adaugam sucul de rosii. In ciorba clocotinda punem cu grija
perisoarele si lasam sa fiarba pana se ridica toate deasupra si vedem ca orezul
"a inflorit". Adaugam borsul si potrivim gustul de sare , vegeta. Pentru
a drege ciorba cu smantana procedam astfel: frecam doua galbenusuri cu 200 gr. smantana
proaspata. Luam cu polonicul din zeama fierbinte si adaugam peste smantana cu
ou pentru a egaliza temperaturile iar zeama sa nu aiba aspect de branzire. Dupa
doua-trei polonice de zeama adaugate in compozitia de smantana turnam totul in oala cu ciorba in jet subtire amestecand
mereu, . Omogenizam, dam un clocot , oprim focul si presaram deasupra leustean
verde, tocat.
Sa aveti
pofta.!
Comentarii
Trimiteți un comentariu