Ciorba de perisoare.


                                                                                    
Ciorba de perisoare.

Pentru perisoare:
·         0,5 kg. carne tocata, amestec porc cu vita
·         1 cescuta cu orez innabusit intr-o cescuta de apa fierbinte
·         2 oua
·         1 ceapa
·         piper
·         sare
·         faina pentru tavalit

Pentru ciorba:
·         1 ceapa
·         1 morcov
·         2 ardei grasi
·         1 ling. vegeta
·         300 ml. suc de rosii
·         500 ml bors de casa

Pentru dres:
·         200 gr. smantana proaspata
·         2 galbenusuri

Modul de preaprare :
                               perisoare- amestecam ingredientele cu mana pentru a obtine o pasta de carne uniform condimentata. Luam din compozitia obtinuta cantitati mici pe care le rulam in podul palmei pana formam sfere de carne de marimea unei nuci, le tavalim prin faina si le lasam deoparte.Ne ocupam de zeama   Ceapa, ardeiul gras si morcovul tocate se calesc usor in 3 linguri de ulei, se sting cu 2 litri supa concetrat de porc, la care mai adaugam 1,5 litru apa , api le dam la fiert,  . Cand legumele sunt aproape fierte adaugam sucul de rosii. In ciorba clocotinda punem cu grija perisoarele si lasam sa fiarba pana se ridica toate deasupra si vedem ca orezul "a inflorit". Adaugam borsul si potrivim gustul de sare , vegeta. Pentru a drege ciorba cu smantana procedam astfel: frecam  doua galbenusuri cu 200 gr. smantana proaspata. Luam cu polonicul din zeama fierbinte si adaugam peste smantana cu ou pentru a egaliza temperaturile iar zeama sa nu aiba aspect de branzire. Dupa doua-trei polonice de zeama adaugate in compozitia de smantana  turnam  totul in oala cu ciorba in jet subtire amestecand mereu, . Omogenizam, dam un clocot , oprim focul si presaram deasupra leustean verde, tocat.
                                 Sa aveti pofta.!
                               




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Savarine de cofetarie facute acasa.

Aripioare de pui cu usturoi.

Crochete din carne.