Prajitură cu cremă de ciocolată.
Prajitură cu cremă de ciocolată.
Blat:
- 6 oua,
- 150 gr. zahar,
- 250 gr. faina,
- 3 ling. iaurt,
- 2 ling. miere albine
- 50 gr. unt,
- 1 plic praf de copt (10 g )
Crema:
- 4 galbenusuri,
- 250 gr. zahar pudra,
- 8 ling. lapte,
- 250 gr. unt,
- 1 plic ciocolata calda,
- rom dupa gust,
- 4 ling. cacao
Sirop:
- 150 ml apa,
- 50 gr. zahar,
- 2 ling. miere albine
- rom dupa gust
Decor :
- 200 ml smantana pentru frisca
- 2 ling. zahar pudra
- 50 gr. ciocolata rasa, sau drageuri de ciocolata pentru
ornat torturi.
Mod de preparare :
Blat: ouala se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza
volumul,adaugam mierea, apoi untul topit, iaurtul, faina amestecata cu praful
de copt; se coace in tava 20/30 , in cuptorul preincalzit, la 180 grade , circa
20 minute; rece se taie in 2 pe verticala ca sa obtinam 2 foi,
Crema: mixam galbenusurile cu zaharul pudra pana se albeste apoi
adaugam si laptele, punem pe aburi pana
se ingroasa;se lasa sa se raceasca;untul il mixam spumos, adaugam plicul de
ciocolata calda,pudra de cacao si rom-ul, apoi crema de oua lingura cu lingura
;amestecam pana devine o crema omogena cremoasa si fina,
Asamblare: 1/2 blat insiropat-crema-1/2 blat
insiropat-decor -ciocolata rasa (ornamente de ciocolata ,pudra de cacao).
Comentarii
Trimiteți un comentariu