Prajitură cu cremă de ciocolată.


                                                                                        
Prajitură cu cremă de ciocolată.
Blat:
-      6 oua,
-      150 gr. zahar,
-      250 gr. faina,
-      3 ling.  iaurt,
-      2 ling. miere albine
-      50 gr. unt,
-      1 plic praf de copt (10 g )

Crema:
-      4 galbenusuri,
-      250 gr. zahar pudra,
-      8 ling.  lapte,
-      250 gr. unt,
-      1 plic ciocolata calda,
-      rom dupa gust,
-      4 ling. cacao

Sirop:
-      150 ml  apa,
-      50 gr. zahar,
-      2 ling. miere albine
-      rom dupa gust

Decor :
-      200 ml smantana pentru frisca
-      2 ling. zahar pudra
-      50 gr. ciocolata rasa, sau drageuri de ciocolata pentru ornat torturi.

Mod de preparare :

                      Blat: ouala se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul,adaugam mierea, apoi untul topit, iaurtul, faina amestecata cu praful de copt; se coace in tava 20/30 , in cuptorul preincalzit, la 180 grade , circa 20 minute; rece se taie in 2 pe verticala ca sa obtinam 2 foi,
                    Crema: mixam galbenusurile cu zaharul pudra pana se albeste apoi adaugam si laptele,  punem pe aburi pana se ingroasa;se lasa sa se raceasca;untul il mixam spumos, adaugam plicul de ciocolata calda,pudra de cacao si rom-ul, apoi crema de oua lingura cu lingura ;amestecam pana devine o crema omogena cremoasa si fina,  
                Sirop: amestecam ingredientele la cald, pana se topeste zaharul si mierea.
                Asamblare: 1/2 blat insiropat-crema-1/2 blat insiropat-decor -ciocolata rasa (ornamente de ciocolata ,pudra de cacao).
                                      



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Savarine de cofetarie facute acasa.

Aripioare de pui cu usturoi.

Crochete din carne.