Prăjitura foi cu nuci.


                                                                                
Prăjitura foi cu nuci.
foaie  cocos :
-      6 albusuri
-      6 ling. zahar
-      5 ling. cocos
-      4 ling. faina
-      5 gr. praf de copt
 foaie nuci :
-      6 albusuri
-      6 ling. zahar
-      5 ling. nuci macinate
-      3 ling. faina
-      1 ling. cacao
-      5 gr. praf de copt

Crema :
-      12 galbenusuri
-      8 ling. zahar
-      3 ling. apa
-      250 gr. unt

Glazura :
-      80 ml frisca
-      80 gr. ciocolata menaj

Decor 
-      cocos
-      nuci macinate

Mod de preparare :
                             foaie  cocos : impartim cantitatile in 2 si coacem 2 foi separate, astfel : intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, apoi zaharul mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si cocosul. Amestecam cu o lingura, cu miscari circulare. Coacem bezeaua intr-o tava 20*30 cm tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15 minute. La fel procedam si pentru a 2-a foaie de bezea cu cocos.
                          foaie nuci : impartim cantitatile in 2 si coacem 2 foi de bezea astfel : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul mixand pana se topeste, iar la sfarsit adaugam faina amestecata cu pudra de cacao, praful de copt si nucile macinate. Amestecam cu o lingura, cu miscari circulare. Coacem in tava 20*30 cm, tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzt, la 180 grade Celsius, circa 15 minute. La fel procedam si pentru a 2-a foaie de bezea cu nuci si cacao.
                         Crema : galbenusurile le mixam spuma cu zaharul si apa circa 5 minute, apoi le punem pe aburi, pana cand crema se ingroasa putin . Acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca. Untul de la temperatura camerei il mixam putin, iar in el adaugam cate o lingura din crema. Omogenizam apoi impartim crema in 3.
                      Asamblare : foaie  nuci-1/3 crema,,,foaie cocos-1/3 crema,,,foaie  cocos-1/3 crema,,, foaie  nuci- glazura -decor.
Eu am lasat cam 2 linguri din crema si am uns subtire si ultimul blat.
                    Glazura : ingredientele le punem intr-o craticioara pe foc mic, amestecand pana se omogenizeaza. Lasam glazura sa se racoreasca putin (circa 3 minute), apoi o intindem peste prajitura,  presaram nuci macinate si cocos. Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 3 ore, apoi taiem cu un cutit trecut prin apa fierbinte  si sters de apa.
                      sa aveti pofta la acest deliciu.
                                             



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Savarine de cofetarie facute acasa.

Aripioare de pui cu usturoi.

Crochete din carne.