Prăjitura foi cu nuci.
Prăjitura foi cu nuci.
foaie cocos :
-
6 albusuri
-
6 ling. zahar
-
5 ling. cocos
-
4 ling. faina
-
5 gr. praf de copt
foaie
nuci :
-
6 albusuri
-
6 ling. zahar
-
5 ling. nuci macinate
-
3 ling. faina
-
1 ling. cacao
-
5 gr. praf de copt
Crema :
-
12 galbenusuri
-
8 ling. zahar
-
3 ling. apa
-
250 gr. unt
Glazura :
-
80 ml frisca
-
80 gr. ciocolata menaj
Decor
-
cocos
-
nuci macinate
Mod de preparare :
foaie cocos : impartim cantitatile in 2 si coacem 2 foi separate, astfel :
intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, apoi zaharul mixand
pana se topeste si obtinem o bezea ferma. Adaugam faina amestecata cu praful de
copt si cocosul. Amestecam cu o lingura, cu miscari circulare. Coacem bezeaua
intr-o tava 20*30 cm tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la
180 grade Celsius, circa 15 minute. La fel procedam si pentru a 2-a foaie de
bezea cu cocos.
foaie nuci : impartim cantitatile in 2 si coacem 2 foi
de bezea astfel : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul
mixand pana se topeste, iar la sfarsit adaugam faina amestecata cu pudra de
cacao, praful de copt si nucile macinate. Amestecam cu o lingura, cu miscari
circulare. Coacem in tava 20*30 cm, tapetata cu hartie de copt, in cuptorul
preincalzt, la 180 grade Celsius, circa 15 minute. La fel procedam si pentru a
2-a foaie de bezea cu nuci si cacao.
Crema : galbenusurile le mixam spuma cu zaharul
si apa circa 5 minute, apoi le punem pe aburi, pana cand crema se ingroasa
putin . Acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca. Untul de la
temperatura camerei il mixam putin, iar in el adaugam cate o lingura din crema.
Omogenizam apoi impartim crema in 3.
Asamblare : foaie nuci-1/3
crema,,,foaie cocos-1/3 crema,,,foaie
cocos-1/3 crema,,, foaie nuci- glazura
-decor.
Eu am
lasat cam 2 linguri din crema si am uns subtire si ultimul blat.
Glazura : ingredientele le punem intr-o craticioara
pe foc mic, amestecand pana se omogenizeaza. Lasam glazura sa se racoreasca
putin (circa 3 minute), apoi o intindem peste prajitura, presaram nuci macinate si cocos. Dam prajitura
la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 3 ore, apoi taiem cu un
cutit trecut prin apa fierbinte si sters
de apa.
sa aveti pofta la acest deliciu.
Comentarii
Trimiteți un comentariu