Tarta cu carne tocată ciuperci şi caşcaval.
Aluat:
·
130gr. unt
·
1 ou
·
1/2 lingurita sare
·
250-300 gr. faina
·
1 lingurita amoniac de sodiu alimentar
·
zeama de la ½ lamaie
Umplutura:
·
1 ceapa
·
2 ardei mari
·
1 ling. pasta gulaş
·
150 gr. kaizer
·
200 gr. carne tocata
·
1 conserva de ciuperci, sau 300 gr. ciuperci sampion
·
2 oua
·
150 gr. cascaval ras
·
vegeta
·
piper
·
sare
·
coreandru,,,, astea toate dupa gust,
aluatul:
-Intr-un
vas punem untul (pastrat la temperatura camerei), oul, sarea si 250g de faina.
In faina adaugata facem o gropita, turnam amoniacul si-l stingem cu o lingura
de zeama de lamaie apoi incepem sa omogenizam ingredientele prin framantare
usoara, pana obtinem un bulgare de aluat cu consistenta uniforma. Daca este
lipicios, mai adaugam putina faina. Invelim
aluatul in folie alimentara si-l pastram la frigider cca. 30-40 minute, timp in
care ne ocupam de,,,,
umplutura:
-Tocam ceapa si ardeiul , kaizerul asemenea si le calim usor in tigaia
in care am incins 2 linguri cu ulei, daca optam langa ciuperci crude , atunci
calim si ciupercile cu ardeiul si ceapa, . Cand sunt suficient de
calite adaugam pasta de gulas , carnea tocata si ciupercile bine scurse , daca
gatim cu conserva de cipuerci, si omogenizam. Cand carnea e suficient de fiarta
si sucul lasat a scazut ,detot, oprim
focul si lasam sa se raceasca. Condimentam cu sare , vegeta , piper , coreandru
.
Scoatem aluatul din frigider si intindem o foaie
rotunda pe care o vom aseza in vasul de tarta, astfel incat marginile sa
acopere usor si peretii tavii. Ne putem ajuta de degete pentru a intinde bine
aluatul pe peretii vasului.
Intepam aluatul pe toata suprafata cu o furculita sau
ne folosim de aparatul special, pentru ca aluatul sa creasca uniform.
Turnam compozitia de carne si o nivelam pe toata
suprafata tartei.
Cascavalul ras il vom presara uniform pe toata suprafata
tartei.
Batem doua oua spuma si acoperim tarta. Din loc in loc
vom intepa compozitia pentru a face loc oului sa patrunda si in carne.
Coacem tarta la foc potrivit, pentru cca. 30-35
minute.
Este delicioasa si calda si rece.
Comentarii
Trimiteți un comentariu