Tarta cu carne tocată ciuperci şi caşcaval.


                                                                                     
Tarta cu carne tocata, ciuperci si cascaval:
Aluat:
·         130gr. unt
·         1 ou
·         1/2 lingurita   sare
·         250-300 gr. faina
·         1 lingurita  amoniac de sodiu alimentar
·         zeama de la  ½ lamaie

Umplutura:
·         1 ceapa
·         2 ardei mari
·         1 ling. pasta  gulaş
·         150 gr. kaizer
·         200 gr. carne tocata
·         1 conserva de ciuperci, sau 300 gr. ciuperci sampion
·         2 oua
·         150 gr. cascaval ras
·         vegeta
·         piper
·         sare
·         coreandru,,,, astea toate dupa gust,

aluatul:
              -Intr-un vas punem untul (pastrat la temperatura camerei), oul, sarea si 250g de faina. In faina adaugata facem o gropita, turnam amoniacul si-l stingem cu o lingura de zeama de lamaie apoi incepem sa omogenizam ingredientele prin framantare usoara, pana obtinem un bulgare de aluat cu consistenta uniforma. Daca este lipicios, mai adaugam putina faina.  Invelim aluatul in folie alimentara si-l pastram la frigider cca. 30-40 minute, timp in care ne ocupam de,,,,
 umplutura:
                   -Tocam ceapa si ardeiul , kaizerul asemenea si le calim usor in tigaia in care am incins 2 linguri cu ulei, daca optam langa ciuperci crude , atunci calim  si ciupercile  cu ardeiul si ceapa, . Cand sunt suficient de calite adaugam pasta de gulas , carnea tocata si ciupercile bine scurse , daca gatim cu conserva de cipuerci, si omogenizam. Cand carnea e suficient de fiarta si sucul lasat a scazut ,detot,  oprim focul si lasam sa se raceasca. Condimentam cu sare , vegeta , piper , coreandru .
Scoatem aluatul din frigider si intindem o foaie rotunda pe care o vom aseza in vasul de tarta, astfel incat marginile sa acopere usor si peretii tavii. Ne putem ajuta de degete pentru a intinde bine aluatul pe peretii vasului.
Intepam aluatul pe toata suprafata cu o furculita sau ne folosim de aparatul special, pentru ca aluatul sa creasca uniform.
Turnam compozitia de carne si o nivelam pe toata suprafata tartei.
Cascavalul ras il vom presara uniform pe toata suprafata tartei.
Batem doua oua spuma si acoperim tarta. Din loc in loc vom intepa compozitia pentru a face loc oului sa patrunda si in carne.
Coacem tarta la foc potrivit, pentru cca. 30-35 minute.
                      Este delicioasa si calda si rece.

                                           



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Savarine de cofetarie facute acasa.

Aripioare de pui cu usturoi.

Crochete din carne.