Batoane cu unt, mac şi susan.
Batoane cu unt mac şi susan.
- 800 gr.
faina 000
- 600 ml
lapte gras
- 40 gr.
drojdie proaspata
- 50 gr.
zahar
- 1 lgt
sare
- 40 ml
ulei
- 100 gr.
unt gras
- seminte
de mac – si de susan
- miere de
albine pentru uns
- 1 ling. faina
- 5 ling.
lapte
Modul de preparare:
-Faina cernuta se pune intr-un vas
incapator, sau in bolul robotului, se adauga sarea si se amesteca, drojdia se
amesteca cu zaharul pana devine lichida, se pune peste ea o parte din laptele cald
si se rastoarna peste faina, se incepe framantarea, adaugand si restul de lapte
alternativ cu uleiul si se continua framantarea pana obtinem un aluat elastic si molcut, framantatul va tine pana aluatul va face basicute, aluatul, se
acopera cu o folie alimentara sau cu prosop de bucatarie si se lasa la loc
caldut pana isi dubleaza volumul. Untul la
temperatura camerei se freaca pana
obtinem o pasta moale, omogena.
Aluatul se imparte in bucati egale, dupa marimea dorita, cca 100-115 gr. pentru fiecare batonas, dupa care se odihneste aluatul acoperit cca 10 minute, apoi ungem masa de lucru cu putin ulei si intindem fiecare bucata in foaie dreptunghiulara cca. 30/15 cm.
Ungem fiecare bucata intinsa cu unt moale, rulam cat mai strans in forma de rulada si asezam batoanele in tava tapetata cu hartie de copt, la distante mai maricele . Lasam batoanele la crescut cca. 20 min, apoi le ungem cu o pasta lichida preparata din lingura de faina si cele 5 linguri de lapte. Presaram deasupra seminte de mac sau susan si dam tava la cuptorul preincalzit la 170 grade C pana se rumenesc frumos. Se scot din cuptor si cat sunt fierbinti cu pensula de bucatarie se ung cu miere de albine.
Aluatul se imparte in bucati egale, dupa marimea dorita, cca 100-115 gr. pentru fiecare batonas, dupa care se odihneste aluatul acoperit cca 10 minute, apoi ungem masa de lucru cu putin ulei si intindem fiecare bucata in foaie dreptunghiulara cca. 30/15 cm.
Ungem fiecare bucata intinsa cu unt moale, rulam cat mai strans in forma de rulada si asezam batoanele in tava tapetata cu hartie de copt, la distante mai maricele . Lasam batoanele la crescut cca. 20 min, apoi le ungem cu o pasta lichida preparata din lingura de faina si cele 5 linguri de lapte. Presaram deasupra seminte de mac sau susan si dam tava la cuptorul preincalzit la 170 grade C pana se rumenesc frumos. Se scot din cuptor si cat sunt fierbinti cu pensula de bucatarie se ung cu miere de albine.
Comentarii
Trimiteți un comentariu