Batoane cu unt, mac şi susan.


                                                                                
Batoane cu unt mac şi susan.
-      800 gr. faina 000
-      600 ml lapte gras
-      40 gr. drojdie proaspata
-      50 gr. zahar
-      1 lgt sare
-      40 ml ulei
-      100 gr. unt  gras
-      seminte de mac – si de susan
-      miere de albine pentru uns
-      1 ling.  faina
-      5 ling. lapte

Modul de preparare:
                   -Faina cernuta se pune intr-un vas incapator, sau in bolul robotului, se adauga sarea si se amesteca, drojdia se amesteca cu zaharul pana devine lichida, se pune peste ea o parte din laptele cald si se rastoarna peste faina, se incepe framantarea, adaugand si restul de lapte alternativ cu uleiul si se continua framantarea pana obtinem un aluat elastic si  molcut, framantatul va tine  pana aluatul va face basicute, aluatul, se acopera cu o folie alimentara sau cu prosop de bucatarie si se lasa la loc caldut pana isi dubleaza volumul. Untul la temperatura camerei se freaca  pana obtinem o pasta moale, omogena.
Aluatul se imparte in bucati egale, dupa marimea dorita, cca 100-115 gr. pentru fiecare batonas, dupa care se odihneste aluatul acoperit cca 10 minute, apoi  ungem masa de lucru cu putin ulei si  intindem fiecare bucata  in foaie dreptunghiulara cca. 30/15 cm.
Ungem fiecare bucata intinsa cu unt moale, rulam cat mai strans in forma de rulada si asezam batoanele in tava tapetata cu hartie de copt, la distante mai maricele . Lasam batoanele la crescut cca.  20 min, apoi le ungem cu o pasta lichida  preparata  din lingura de faina si  cele 5 linguri de lapte. Presaram deasupra seminte de mac sau susan si dam tava la cuptorul preincalzit la 170 grade C  pana se rumenesc frumos. Se scot din cuptor si cat sunt fierbinti cu pensula de bucatarie se ung  cu miere de albine.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Savarine de cofetarie facute acasa.

Aripioare de pui cu usturoi.

Crochete din carne.