Gocoşari în oţet.


                                                                         
Gogoşari în oţet .


-         7 kg. gogosari,
-         3 lit. apa,
-         1 lit. otet,
-         1 kg. zahar,
-         3 linguri sare grunjoasa,
-         boabe enibahar
-         boabe  mustar,
-         boabe  piper,
-         foi de dafin,
-         hrean,
-         obtional,,,frunze de visin

Gogosarii se spala bine, se curata de cotoare, seminte si se taie in sferturi, sau dupa preferinta.
Intr-un vas mare se pun la fiert apa, otetul, zaharul si sarea. Se lasa pe foc mic si se amesteca pana se topeste bine zaharul si amestecul incepe sa clocoteasca. Se adauga boabele condimente, foile de dafin, apoi se pun gogosarii.
Se lasa cateva minute, adica pana isi schimba putin culoarea, se scot cu o paleta si se aseaza in borcane.
Se toarna peste ei lichidul in care au fost opariti. Se infileteaza bine capacele si se aseaza borcanele unul langa altul,inatr-o lada sau cos, sub o patura groasa .

Se lasa acolo pana se racesc, apoi se depoziteaza in camara sau beci. 


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Savarine de cofetarie facute acasa.

Aripioare de pui cu usturoi.

Crochete din carne.