Gocoşari în oţet.
Gogoşari în oţet .
-
7 kg. gogosari,
-
3 lit. apa,
-
1 lit. otet,
-
1 kg. zahar,
-
3 linguri sare grunjoasa,
-
boabe enibahar
-
boabe mustar,
-
boabe piper,
-
foi de dafin,
-
hrean,
-
obtional,,,frunze de visin
Gogosarii
se spala bine, se curata de cotoare, seminte si se taie in sferturi, sau dupa
preferinta.
Intr-un
vas mare se pun la fiert apa, otetul, zaharul si sarea. Se lasa pe foc mic si
se amesteca pana se topeste bine zaharul si amestecul incepe sa clocoteasca. Se
adauga boabele condimente, foile de dafin, apoi se pun gogosarii.
Se lasa
cateva minute, adica pana isi schimba putin culoarea, se scot cu o paleta si se
aseaza in borcane.
Se toarna
peste ei lichidul in care au fost opariti. Se infileteaza bine capacele si se
aseaza borcanele unul langa altul,inatr-o lada sau cos, sub o patura groasa .
Se lasa acolo pana se racesc, apoi se depoziteaza in camara sau beci.
Comentarii
Trimiteți un comentariu