Gogoşari în sos de roşii.
Gogoşari în sos de roşii.
cantitatile sunt strict pentru 3 kg de gogosari
curatati de cotoare si seminte - le calculati si le modificati in functie de
cantitatea de gogosari pe care
o aveti
-
3 kg gogosari, sau gogosari si kalifornia rosii
-
300 ml otet,
-
250 ml ulei,
-
250 gr. zahar,
-
2 ling. de sare grunjoasa,
-
400 gr. pasta de tomate/suc de rosii/bulion/ketchup -
de preferat facute in casa (nu le amestecati, se pune doar un sortiment),
-
1 plic foi de dafin,
-
2 ling. piper boabe
-
2-3 ling. mustar boabe
-
2-3 ling. enibahat boabe
Mai intai
ne ocupam de gogosari. Ii spalam si le eliminam cotoarele. Apoi ii cantarim si
in functie de cantitatea ramasa ne masuram ingredientele pentru sos.
Fiecare
jumatate de ardei o taiem inca o data sau de 2 ori pentru a obtine bucati
(fasii) mai mici si subtiri. Il spalam in cateva ape si ii scurgem bine.
Intr-o
cratita mai mare punem otet, ulei, zahar, sare si pasta de tomate, apoi foi de
dafin, boabe de piper , enibahar si mustar.
Punem
cratita pe foc si lasam pana da intr-un clocot, apoi adaugam gogosarii si
amestecam cu o spatula de lemn.
Lasam la foc
potrivit, pana gogosarii isi schimba culoarea , amestecand de 2-3 ori. Oprim
apoi focul si lasam 10 minute deoparte.
Intre
timp pregatim borcanele .
Incepem
sa punem cu o lingura ardeii si sosul in borcane.
In
fiecare borcan punem gogosari pana aproape de marginea de sus, si pana la capac
completam cu sos.
Strangem
bine capacele Compozitia din borcane e fierbinte si nu vrem sa riscam sa se
sparga borcanul, asa ca le asezam repede intre paturi si el invelim , pana la
racire complecta
Le
depozitam apoi in camara sau beci.
Sunt
absolut deliciosi, sosul este extraordinar de bun, dulce-acrisor si foarte
aromat!
Mult spor
si pofta buna!!
Comentarii
Trimiteți un comentariu