Gogoşari în sos de roşii.



                                                                                 
                             
Gogoşari în sos de roşii.

cantitatile sunt strict pentru 3 kg de gogosari curatati de cotoare si seminte - le calculati si le modificati in functie de cantitatea de gogosari pe care o aveti
-         3 kg gogosari, sau gogosari si kalifornia rosii
-         300 ml otet,
-         250 ml ulei,
-         250 gr. zahar,
-         2 ling. de sare grunjoasa,
-         400 gr. pasta de tomate/suc de rosii/bulion/ketchup - de preferat facute in casa (nu le amestecati, se pune doar un sortiment),
-         1 plic foi de dafin,
-         2 ling. piper boabe   
-         2-3 ling. mustar boabe
-         2-3 ling. enibahat boabe
Mai intai ne ocupam de gogosari. Ii spalam si le eliminam cotoarele. Apoi ii cantarim si in functie de cantitatea ramasa ne masuram ingredientele pentru sos.

Fiecare jumatate de ardei o taiem inca o data sau de 2 ori pentru a obtine bucati (fasii) mai mici si subtiri. Il spalam in cateva ape si ii scurgem bine.
Intr-o cratita mai mare punem otet, ulei, zahar, sare si pasta de tomate, apoi foi de dafin, boabe de piper , enibahar si mustar.
Punem cratita pe foc si lasam pana da intr-un clocot, apoi adaugam gogosarii si amestecam cu o spatula de lemn.
Lasam la foc potrivit, pana gogosarii isi schimba culoarea , amestecand de 2-3 ori. Oprim apoi focul si lasam 10 minute deoparte.
Intre timp pregatim borcanele .
Incepem sa punem cu o lingura ardeii si sosul in borcane. 
In fiecare borcan punem gogosari pana aproape de marginea de sus, si pana la capac completam cu sos.
Strangem bine capacele Compozitia din borcane e fierbinte si nu vrem sa riscam sa se sparga borcanul, asa ca le asezam repede intre paturi si el invelim , pana la racire complecta

Le depozitam apoi in camara sau beci.
Sunt absolut deliciosi, sosul este extraordinar de bun, dulce-acrisor si foarte aromat!

Mult spor si pofta buna!!


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Savarine de cofetarie facute acasa.

Aripioare de pui cu usturoi.

Crochete din carne.