Pişcot cu cremă de ciocolată.
Pişcot cu cremă de ciocolată.
Blat:
-
6 oua,
-
150 gr. zahar,
-
250 gr. faina,
-
3 ling. iaurt,
-
2 ling. miere,
-
50 gr. unt,
-
1 plic praf de copt (10 g )
Crema:
-
4 galbenusuri,
-
250 gr. zahar pudra,
-
8 ling. lapte,
-
250 gr. unt,
-
1 plic ciocolata calda,
-
rom dupa gust,
-
4 ling. cacao
Sirop:
-
150 ml apa,
-
50 gr. zahar,
-
2 ling. miere,
-
rom dupa gust
Decor :
-
200 ml frisca lichida
-
2 ling. zahar pudra
-
50 gr. ciocolata rasa
Mod de preparare :
Blat: ouala se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza
volumul,adaugam mierea, apoi untul topit, iaurtul, faina amestecata cu praful
de copt; se coace in tava 20/30 , in cuptorul preincalzit, la 180 grade
Celsius, circa 20 minute; rece se taie in 2.
Crema: mixam galbenusurile cu zaharul pudra si laptele,
apoi punem pe aburi pana se ingroasa;se lasa sa se raceasca;untul il mixam
spumos, adaugam plicul de ciocolata calda,pudra de cacao si rom-ul, apoi crema
de oua lingura cu lingura ;amestecam pana devine o crema omogena.
Sirop: amestecam ingredientele pana se topeste zaharul
si mierea.
Asamblare: 1/2 blat
insiropat-crema-1/2 blat insiropat- frisaca spuma -ciocolata rasa (ornamente de
ciocolata ,pudra de cacao).se da la rece timp de 1-2 ore apoi se feliaza
dupa gust si dorinta.
Comentarii
Trimiteți un comentariu