Pişcot cu cremă de ciocolată.


                                                                                   
Pişcot cu cremă de ciocolată.
Blat:
-         6 oua,
-         150 gr. zahar,
-         250 gr. faina,
-         3 ling. iaurt,
-         2 ling. miere,
-         50 gr. unt,
-         1 plic praf de copt (10 g )

Crema:
-         4 galbenusuri,
-         250 gr. zahar pudra,
-         8 ling. lapte,
-         250 gr. unt,
-         1 plic ciocolata calda,
-         rom dupa gust,
-         4 ling. cacao

Sirop:
-         150 ml  apa,
-         50 gr. zahar,
-         2 ling. miere,
-         rom dupa gust

Decor :
-         200 ml frisca lichida
-         2 ling. zahar pudra
-         50 gr. ciocolata rasa

Mod de preparare :

      Blat: ouala se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul,adaugam mierea, apoi untul topit, iaurtul, faina amestecata cu praful de copt; se coace in tava 20/30 , in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute; rece se taie in 2.
Crema: mixam galbenusurile cu zaharul pudra si laptele, apoi punem pe aburi pana se ingroasa;se lasa sa se raceasca;untul il mixam spumos, adaugam plicul de ciocolata calda,pudra de cacao si rom-ul, apoi crema de oua lingura cu lingura ;amestecam pana devine o crema omogena.

 Sirop: amestecam ingredientele pana se topeste zaharul si mierea.
     Asamblare: 1/2 blat insiropat-crema-1/2 blat insiropat- frisaca spuma -ciocolata rasa (ornamente de ciocolata ,pudra de cacao).se da la rece timp de 1-2 ore apoi se feliaza dupa  gust si dorinta.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Savarine de cofetarie facute acasa.

Aripioare de pui cu usturoi.

Crochete din carne.