Prăjitura bulgări de ciocolată.
Prăjitura bulgări de ciocolată.
Foi:
400 gr. faina,
250 gr. unt,
150 gr. zahar,
1 galbenus,
2 plic zahar vanilat,
2 ling. cacao olandeza
250 gr. unt,
150 gr. zahar,
1 galbenus,
2 plic zahar vanilat,
2 ling. cacao olandeza
1 plic praf de copt (10 g)
Crema :
750 gr. branza de vaci grasa
3 oua, 1 albus
2 plicuri zahar vanilat
200 gr. zahar
750 gr. branza de vaci grasa
3 oua, 1 albus
2 plicuri zahar vanilat
200 gr. zahar
1 lamaie
150 gr. stafide. obtional
Mod de preparare :
Foi : amestecam faina, praful de copt si pudra de cacao, zaharul
si zaharul vanilat, apoi incorporam galbenusul de ou si untul moale si
framantam cu mana pana ce obtinem un aluat gras din care formam 2 bulgari pe
care ii invelim in folie alimentara si ii dam la rece pana facem crema; daca aluatul e prea
sfarimicios, mai adaugam 1-2 ling. apa rece.
Crema : freacam spuma cu 100
gr. zahar si coaja de la 1 lamaie, galbenusurile de ou, apoi batem spuma tare albusurile cu zaharul , vanilia,si zeama de la ½ lamaie apoi usurel incorporam peste branza amestecata bine cu galbenusurile
de ou, eventual punem si stafide,
Asamblare : ungem si tapetam cu
hartie de copt tava, apoi dam pe
razatoarea mare 1 bulgaras de cacao,
acoperim cu -crema de branza-peste care razalim
al 2-lea bulgaras si dam tava la cuptorul preincalzit, la 170 grade
Celsius, ptr 35-40 minute; facem testul scobitorii. Dupa ce s-a copt si
sa racit , presaram zahar pudra cu vanilie si feliem,.
Comentarii
Trimiteți un comentariu