Prăjitura bulgări de ciocolată.


                                                                    
Prăjitura bulgări de ciocolată.                                                
Foi:                                                                                    
400 gr. faina,
250 gr. unt,
150 gr. zahar,
1 galbenus,
2 plic zahar vanilat,
2 ling. cacao olandeza
1 plic praf de copt (10 g)
Crema :
750 gr. branza de vaci grasa
3 oua, 1 albus
2 plicuri zahar vanilat
200 gr. zahar
1 lamaie
150 gr. stafide. obtional
Mod de preparare :
          Foi : amestecam faina, praful de copt si pudra de cacao, zaharul si zaharul vanilat, apoi incorporam galbenusul de ou si untul moale si framantam cu mana pana ce obtinem un aluat gras din care formam 2 bulgari pe care ii invelim in folie alimentara si ii dam la rece  pana facem crema; daca aluatul e prea sfarimicios, mai adaugam 1-2 ling. apa rece.
        Crema : freacam spuma cu 100 gr. zahar si coaja de la 1 lamaie, galbenusurile de ou, apoi batem spuma tare  albusurile  cu zaharul , vanilia,si zeama de la ½  lamaie  apoi usurel incorporam  peste branza amestecata bine cu galbenusurile de ou, eventual punem si stafide,   
       Asamblare : ungem si tapetam cu hartie de copt tava, apoi dam  pe razatoarea mare 1 bulgaras de  cacao, acoperim cu -crema de branza-peste care  razalim al 2-lea bulgaras  si dam tava la  cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius,  ptr 35-40 minute; facem testul scobitorii. Dupa ce s-a copt si sa racit , presaram zahar pudra cu vanilie  si feliem,.
                                           

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Savarine de cofetarie facute acasa.

Aripioare de pui cu usturoi.

Crochete din carne.