Prăjitura berlinni.


                                                             
Prăjitura ”berlinni”.
 Aluat fraged :
·         250 gr. faina
·         150 gr. unt moale
·         80 gr. zahar
·         1 galbenus
·         1/2 plic praf de copt
·         1 varf cutit sare

Umplutura :
·         300 gr. nuci macinate
·         100 gr. zahar
·         3 ling. lapte
·         3 ling. gem caise sau alt gem
·         4 ling. rom

Blat :
·         3 oua
·         4 ling. zahar
·         3 ling. faina
·         ½ plic praf de copt
·         1 varf cutit sare

Glazura :
·         5 ling. zahar
·         3 ling. apa
·         3 ling. cacao
·         2 ling. unt
·         sau ciocolata menaj 150 gr.

          aluat fraged : cernem faina- amestecata cu praful de copt si sare - intr-un castron, apoi o amestecam cu untul moale, frecandu-l in palme ca sa fie sfaramicios. Adaugam zaharul si amestecam, apoi galbenusul de ou si framanatam cam 5 minute . Lasam aluatul sub forma unei bile deoparte si pregatim 
         umplutura astfel : amestecam nucile macinate cu zaharul, cu rom-ul, laptele si gemul de caise; omogenizam si lasam deoparte.
         blatul : mixam ouale cu zaharul pana se topeste zaharul , adaugam faina , pe care o amestecam cu lingura , prin rasturnare de sus in jos.
        ansamblare : o tava unsa cu putin ulei o tapetam cu hartie de copt; intindem pe masa aluatul  fraged si cu ajutorul sucitorului o asezam in tava pregatita. Chiar daca aluatul se rupe, il putem aranja cu mainile .
peste aluat  nivelam  umplutura , peste umplutura asezam blatul si dam la copt cam 25 de minute; verificam cu scobitoarea cand este copt.
               Prajitura dupa ce se raceste o scoatem din tava
             pregatim glazura de ciocolata : amestecam zaharul cu cacao si apoi adaugam apa; punem pe foc mic, amestecand mereu pana se topeste zaharul. La sfarsit punem untul si omogenizam. Lasam glazura sa se racoreasca putin apoi o intindem cu grija peste prajitura., glazura putem pune si din 150 gr. cicolata menaj topita pe bainmarin sau microunde cu 5 ling. lapte si 5 ling unt,

                               

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Savarine de cofetarie facute acasa.

Aripioare de pui cu usturoi.

Crochete din carne.