Prăjitura berlinni.
Prăjitura ”berlinni”.
·
250 gr. faina
·
150 gr. unt moale
·
80 gr. zahar
·
1 galbenus
·
1/2 plic praf de copt
·
1 varf cutit sare
Umplutura :
·
300 gr. nuci macinate
·
100 gr. zahar
·
3 ling. lapte
·
3 ling. gem caise sau alt gem
·
4 ling. rom
Blat :
·
3 oua
·
4 ling. zahar
·
3 ling. faina
·
½ plic praf de copt
·
1 varf cutit sare
Glazura :
·
5 ling. zahar
·
3 ling. apa
·
3 ling. cacao
·
2 ling. unt
·
sau ciocolata menaj 150 gr.
aluat
fraged : cernem faina- amestecata cu praful de copt si
sare - intr-un castron, apoi o amestecam cu untul moale, frecandu-l in palme ca
sa fie sfaramicios. Adaugam zaharul si amestecam, apoi galbenusul de ou si
framanatam cam 5 minute . Lasam aluatul sub forma unei bile deoparte si
pregatim
umplutura astfel : amestecam nucile macinate cu zaharul, cu rom-ul, laptele si
gemul de caise; omogenizam si lasam deoparte.
blatul : mixam ouale cu zaharul pana se topeste zaharul , adaugam faina , pe care o
amestecam cu lingura , prin rasturnare de sus in jos.
ansamblare
: o tava unsa cu putin ulei o tapetam cu hartie de
copt; intindem pe masa aluatul fraged si
cu ajutorul sucitorului o asezam in tava pregatita. Chiar daca aluatul se rupe,
il putem aranja cu mainile .
peste aluat
nivelam umplutura , peste
umplutura asezam blatul si dam la copt cam 25 de minute; verificam cu
scobitoarea cand este copt.
Prajitura
dupa ce se raceste o scoatem din tava
pregatim
glazura de ciocolata : amestecam zaharul cu cacao si apoi adaugam apa; punem pe
foc mic, amestecand mereu pana se topeste zaharul. La sfarsit punem untul si
omogenizam. Lasam glazura sa se racoreasca putin apoi o intindem cu grija peste
prajitura., glazura putem pune si din 150 gr. cicolata menaj topita pe
bainmarin sau microunde cu 5 ling. lapte si 5 ling unt,
Comentarii
Trimiteți un comentariu