Prăjitura "Crăiasa zăpezii".


                                                            
Prăjitura Crăiasa zăpezii.
·         Blat:
·         5 albusuri
·         5 ling.  zahar
·         3 ling. ulei
·         4 ling. faina
·         1/2 plic praf de copt
Crema:
·         5 galbenusuri
·         150 gr. zahar
·         4 linguri amidon alimentar (faina)
·         3 plicuri zahar vaniliat
·         500 ml lapte
·         250 gr. margarina rama
·         100 gr. ciocolata menaj
pentru acoperit crema:
·         200 gr. biscuiti Petite Beurre
·         250 ml frisca
·         50 gr. nuca de cocos
·         200 ml lapte
Mod de preparare
          Albusurile se bat spuma cu un varf de cutit de sare si zeama de la o jumatate lamaie, apoi se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana se topeste. Adaugam treptat si uleiul, mixam si apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt. Amestecam fff cu grija cu spatula, nivelam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt ( dimensiuni 25×35) apoi coacem 15 min la 175g C. Scoatem blatul si caldut il insiropam cu 3-4 linguri de lapte cald.
                crema,,,,, margarina trebuie sa fie la temperatura camerei. Amestecam galbenusurile cu amidonul alimentar sau faina, zaharul si zaharul vaniliat. Adaugam treptat laptele cald si punem amestecul la foc mic, amestecand mereu pana se ingroasa ca o budinca,  impartim in doua crema si intr-o jumatate adaugam ciocolata menaj , amestecam pana se omogenizeaza. Punem cate o folie de plastic peste fiecare jumatate de crema si lasam sa se raceasca.In crema cu ciocolata adaugam 100 gr. margarina, cate o bucatica pe rand si mixam bine dupa fiecare bucatica,  In crema de vanilie adaugam 150 gr. margarina , cate o bucatica pe rand si mixam bine dupa fiecare.Asamblam prajitura; punem pe o tava blatul insiropat, apoi crema de ciocolata, un rand de biscuiti inmuiati in lapte,peste care nivelam  crema de vanilie.Punem prajitura la rece ( de preferat sa o preparati seara )  a doua zi punem frisca si deasupra presaram nuca de cocos si ciocolata razuita.Taiem  prajitura felii cu un cutit inmuiat in apa calda. Este deosebit de fina si cremoasa, daca doriti blatul de paote taia pedindoua verticalc a sa obtienti 2 foi, si crema de ciocolate o aplicati intre 2 foi insiropate, apoi peste a doua foaie aplicam crema de vanilie , insa  atucni nu mai avem nevoie de stratul de biscuiti, evident caci gustul difera putin.
                    



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Savarine de cofetarie facute acasa.

Aripioare de pui cu usturoi.

Crochete din carne.