Prăjitura "Crăiasa zăpezii".
Prăjitura Crăiasa zăpezii.
·
Blat:
·
5 albusuri
·
5 ling. zahar
·
3 ling. ulei
·
4 ling. faina
·
1/2 plic praf de copt
Crema:
·
5 galbenusuri
·
150 gr. zahar
·
4 linguri amidon alimentar (faina)
·
3 plicuri zahar vaniliat
·
500 ml lapte
·
250 gr. margarina rama
·
100 gr. ciocolata menaj
pentru acoperit crema:
·
200 gr. biscuiti Petite Beurre
·
250 ml frisca
·
50 gr. nuca de cocos
·
200 ml lapte
Mod de preparare
Albusurile
se bat spuma cu un varf de cutit de sare si zeama de la o jumatate lamaie, apoi
se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana se topeste. Adaugam treptat si
uleiul, mixam si apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt. Amestecam fff
cu grija cu spatula, nivelam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt (
dimensiuni 25×35) apoi coacem 15 min la 175g C. Scoatem blatul si caldut il
insiropam cu 3-4 linguri de lapte cald.
crema,,,,, margarina trebuie sa fie la
temperatura camerei. Amestecam galbenusurile cu amidonul alimentar sau faina,
zaharul si zaharul vaniliat. Adaugam treptat laptele cald si punem amestecul la
foc mic, amestecand mereu pana se ingroasa ca o budinca, impartim in doua crema si intr-o jumatate adaugam
ciocolata menaj , amestecam pana se omogenizeaza. Punem cate o folie de
plastic peste fiecare jumatate de crema si lasam sa se raceasca.In crema cu
ciocolata adaugam 100 gr. margarina, cate o bucatica pe rand si mixam bine dupa
fiecare bucatica, In crema de vanilie adaugam 150 gr. margarina , cate o
bucatica pe rand si mixam bine dupa fiecare.Asamblam prajitura; punem pe o tava
blatul insiropat, apoi crema de ciocolata, un rand de biscuiti inmuiati in
lapte,peste care nivelam crema de
vanilie.Punem prajitura la rece ( de preferat sa o preparati seara ) a
doua zi punem frisca si deasupra presaram nuca de cocos si ciocolata razuita.Taiem
prajitura felii cu un cutit inmuiat in apa calda. Este deosebit de fina si
cremoasa, daca doriti blatul de paote taia pedindoua verticalc a sa obtienti 2
foi, si crema de ciocolate o aplicati intre 2 foi insiropate, apoi peste a doua
foaie aplicam crema de vanilie , insa atucni nu mai avem nevoie de stratul de biscuiti,
evident caci gustul difera putin.
Comentarii
Trimiteți un comentariu