Prăjitura cu ciocolată şi bile de cocos.
bilele de
cocos:
·
250 gr. crema de branza
·
100 gr. nuca de cocos
·
100 gr. zahar pudra
·
1 galbenus
blatul cu ciocolata:
·
100 gr. ciocolata menaj
·
100 gr. unt
·
120 gr. zahar brun
·
1 plic zahar vanilat
·
120 gr. faina
·
1 ling. amidon alimentar
·
1 praf de copt
·
4 oua
·
20 ml lapte batut
topping:
·
200 gr. ciocolata cu lapte
·
100 ml frisca lichida
·
1 ling. nuca de cocos
MOD DE PREPARARE
Pentru inceput pregatesti bilele de cocos amestecand toate ingredientele.Modelezi
intre palme bile din aceasta crema si le pui intr-o tava cu pereti detasabili,
pe care o tapetezi cu hartie de copt. Pui tava la frigider pana pregatesti
blatul cu ciocolata.
Topesti la baine-marie ciocolata si untul. In acest
timp mixezi spuma ouale cu zahar, apoi adaugi laptele batut.
incorporezi in compozitia de oua ciocolata topita cu unt
si amesteci pana se omogenizeaza, adaugi faina amestecata cu praful de copt si amidon,
apoi torni aluatul peste bilele de cocos.
Coci prajitura cu ciocolata si bile de cocos in
cuptorul preincalzit la 180°C timp de 35-45 minute (sau pana trece testul cu
scobitoarea), o dai la racit complect,
dupa care pregatesti glazura.
Topesti ciocolata la bain-marine, apoi o mixezi cu frisca lichida. Dai
la rece pana se intareste, mai mixezi inca o data, apoi o pui peste prajitura.
Poti sa presari putina nuca de cocos peste toppingul de ciocolata cand acesta
este aproape intarit, sau sa razalesti ciocolata alba .
Comentarii
Trimiteți un comentariu