Tiramisu cu foi.
-
6 oua
-
6 ling. zahar
-
6 ling. faina
-
1 praf de copt
-
1 lingurita esenta de vanilie
crema:
-
500 gr. mascarpone
-
150 gr. zahar pudra
-
200 gr. frisca batutá
-
1 ling. ness
-
1 ling. cafea tare
-
1 ling. esenta vanilie
sirop:
-
120 ml cafea tare (espresso)
-
2 linguri zahar brun
-
120 ml lapte
-
½ lingurita esenta vanilie
topping:
2-3 ling. praf de cacao olandeza
PREPARARE:
Pentru inceput pregatim blatul. Mixam albusurile cu zaharul pana devin o
spuma tare, ca pentru bezea. Adaugam galbenusurile unul cate unul, amestecand
usor, apoi esenta de vanilie.
Incorporam apoi faina si omogenizam usor compozitia cu spatula
Turnam
aluatul in tava mare a cuptorului tapetata in prealabil cu hartie de copt
si il coacem in jur de 12-15 minute in cuptorul preincalzit la 180°C sau pana
trece testul cu scobitoarea. Il scoatem din cuptor, il lasam sa se raceasca
complect, apoi il taiem pe verticala in
3 parti egale si insiropam blatul. Pentru a pregati crema mixam mascarpone cu
zahar pudra, frisca batuta spuma ff tare ,adaugam nessul, cafeaua , impartim
crema in 3 parti si incepem sa asamblam prajitura aranjand in straturi
blaturile si crema, astfel incat sa terminam cu crema. Lasam cateva ore la rece apoi putem taia cuburi,,,
pudram cu cacao doar cand servim prajitura, este fff simpla dar este o
minunatie , va asigur.
Sa aveti pofta!
Comentarii
Trimiteți un comentariu