Conopidă la cuptor.


                                                               
Conopidă la cuptor.
 Ingrediente :
-        O conopidă medie
-        400 gr. iaurt grecesc sau natur  
-        3 ouă
-        mărar tocat o legătură bună
-        150 gr. brânză  
-         vegeta , sare dupa gust


 Mod de preparare:
                                           -Se spală și se desface  conopidă în buchetele, se pun în apă clocotindă condimentată cu vegeta şi puţină sare pentru 3-5 minute, apoi se scot si  se așează într-o tavă de cuptor, cu florile  în sus. Încearcă să nu lași spații mari între buchețelele de legume. Între timp, se mixeata  ouăle spuma , se adauga  iaurtul, brânza rasă, mărarul fin tocat, 1 ling. vegeta si puitnă sare dacă mai e nevoie . Compoziția obținută se toarnă peste conopidă și totul se pune la cuptor pentru 30 – 40 de minute, la 160 de grade, sau până se rumeneşte uşor si budinca de conopidă este gata. Se servește caldă cu mărar presărat deasupra ca garnitură lângă orice friptură sau şniţele sau presarată cu caizer bucăţele prăjite, vezi imaginile ataşate, se ormează după fantezie fiecare.
 
                                 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Savarine de cofetarie facute acasa.

Aripioare de pui cu usturoi.

Crochete din carne.