Conopidă la cuptor.
Conopidă la cuptor.
Ingrediente :
-
O conopidă medie
-
400 gr. iaurt grecesc sau natur
-
3 ouă
-
mărar tocat o legătură bună
-
150 gr. brânză
-
vegeta , sare dupa
gust
Mod de preparare:
-Se spală și se desface conopidă în buchetele, se pun în apă
clocotindă condimentată cu vegeta şi puţină sare pentru 3-5 minute, apoi se
scot si se așează într-o tavă de cuptor,
cu florile în sus. Încearcă să nu lași
spații mari între buchețelele de legume. Între timp, se mixeata ouăle spuma , se adauga iaurtul, brânza rasă, mărarul fin tocat, 1
ling. vegeta si puitnă sare dacă mai e nevoie . Compoziția obținută se toarnă
peste conopidă și totul se pune la cuptor pentru 30 – 40 de minute, la 160 de
grade, sau până se rumeneşte uşor si budinca de conopidă este gata. Se servește
caldă cu mărar presărat deasupra ca garnitură lângă orice friptură sau şniţele
sau presarată cu caizer bucăţele prăjite, vezi imaginile ataşate, se ormează după fantezie fiecare.
Comentarii
Trimiteți un comentariu