Cornuleţe foietaj.
Cornulete foietaj.
·
700 gr. faina alba
·
2 oua
·
5 ling. zahar
·
1 plic 7 g drojdie uscata
·
200 ml iaurt
·
200 ml zer sau lapte batut
·
putina sare
plus :
·
50 gr. untura
·
1 ou
·
1 borcan dulceata de gutui sau orice dulceata tare
sau ciocolata eventual
rahat, dar se pot umplea , nuttela si cu gem cu nuca.
Mod de
preparare.
Intr-un vas amestecam faina cu drojdia zaharul si
sarea.Adaugam iaurtul, zerul - eventual laptele batut si ouale.
Framantam bine de tot, pana face aluatul basicute, sau dam la robot , acoperim si tinem la loc cald ,pina cand aluatul isi dubleaza volumul, untul pe care l-am tinut 30 de minute la congelator, il radem pe razatoarea cu gauri mari si il impartim in 7 parti egale, la care adaugam egal si untura, presaram faina pe masa de lucru si rasturnam aluatul dospit. Il impartim in 8 parti egale.
Fiecare parte o intindem , in foaie subtire in forma de cerc si o ungem cu untul amestecat cu untura si suprapunem fiecare foaie una peste alta, astfel incat cea de-a opta foaie de deasupra sa nu fie unsa, deasupra.
Aceasta coca o taiem in doua, fiecare parte o intindem subtire si o taiem in triunghiuri pe care le ungem cu gem tare, de gutui, apoi rulam in forma de corn.
Framantam bine de tot, pana face aluatul basicute, sau dam la robot , acoperim si tinem la loc cald ,pina cand aluatul isi dubleaza volumul, untul pe care l-am tinut 30 de minute la congelator, il radem pe razatoarea cu gauri mari si il impartim in 7 parti egale, la care adaugam egal si untura, presaram faina pe masa de lucru si rasturnam aluatul dospit. Il impartim in 8 parti egale.
Fiecare parte o intindem , in foaie subtire in forma de cerc si o ungem cu untul amestecat cu untura si suprapunem fiecare foaie una peste alta, astfel incat cea de-a opta foaie de deasupra sa nu fie unsa, deasupra.
Aceasta coca o taiem in doua, fiecare parte o intindem subtire si o taiem in triunghiuri pe care le ungem cu gem tare, de gutui, apoi rulam in forma de corn.
Punem cornurile in tava tapetata cu hartie de copt si
le lasam sa creasca putin. Cuptorul il incalzim
la 160 de grade .
Oul se bate bine si ungem cornurile cu el, dupa ce acestea au dospit putin, coacem cornurile in cuptor cam 30-40 de minute pina cand sunt frumos rumenite.
Sa aveti pofta.
Oul se bate bine si ungem cornurile cu el, dupa ce acestea au dospit putin, coacem cornurile in cuptor cam 30-40 de minute pina cand sunt frumos rumenite.
Sa aveti pofta.
Comentarii
Trimiteți un comentariu