Clătite gratinate.


                                                          
Clătite gratinate.
  • 300 gr. făină
  • 250 ml apă minerală carbogazoasă
  • 3 ouă întregi
  • 5 ling. ulei
  • sare, nucşoară  după gust
Umplutura:
  • 400 gr. urdă
  • 200 gr. spanac
  • 40 gr. brânză parmezan
  • sare, piper
  • 1 ou
  • nucşoară
Sos Bechamel:
  • 50 gr. unt
  • 5 ling. ulei
  • 100 gr. făină
  • ½  l  lapte
  • 1 ling. vegeta
  • sare, nucşoară după gust
  • 60 gr. brânză parmezan
Mod de preparare:
Preparaţi compoziţia pentru clătite amestecând toate ingredientele, bătându-le bine. Lăsaţi să se odihnească în frigider cel puţin 15 minute, coaceţi  clătitele folosind o tigaie mică, antiaderentă, pentru clătite.
Opăriţi spanacul, răciţi imediat în apă rece şi scurgeţi apa în exces, tocaţil fin şi adăugaţi în urdă-brâză de vaci , împreună cu sarea, piperul, nucşoara, ouăle şi parmezanul. Umpleţi clătitele şi împăturiţi-le pe mijloc, pentru a
le închide.
sosul Bechamel:
Topiţi untul în ulei , adăugaţi făina, amestecând bine mereu, pentru a împiedica formarea cocoloaşelor, stingeţi cu laptele, condimentaţi cu sare, piper alb nucşoară şi vegeta şi continuaţi fierberea, amestecând mereu, până când sosul ajunge la consistenţa dorită. Când este gata, mai asezonaţi  cu puţină sare, 1 linguriţă vegeta şi cu un vârf de cuţit de nucşoară rasă, pentru a obţine gustul dorit
Turnaţi puţin sos pe fundul unui vas aderent  sau tavă de copt  şi puneţi clătitele deasupra. Acoperiţi cu mult sos Bechamel şi presăraţi parmezanul ras. Coaceţi în cuptor până se rumeneşte şi capătă o culoare aurie., după cum vedeţi în imaginile ataşate.
         evident, se pot folosi mai multe feluri de umpluturi dulci sau sărate.
                                       



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Savarine de cofetarie facute acasa.

Aripioare de pui cu usturoi.

Crochete din carne.