Plăcintă cu varză.
Plăcintă
cu varză.
aluatul
·
500 gr. făină
·
30 gr. drojdie proaspătă
·
250 ml kefir
·
1 lingurita zahăr tos
·
50-70 gr. unt sau ulei
·
3 gălbenuşe
·
sare
·
ulei pentru uns
umplutura
:
·
500 gr. varză albă sau după dorinţă
·
5 ling. ulei
·
200 gr. bacon
·
sare
·
piper proaspăt măcinat
·
1 ou pentru uns
MOD DE PREPARARE
În
laptele călduţ se dizolvă drojdia şi zahărul. Se toarnă într-o adâncitură
făcută în făina cernută şi se frământă cu gălbenuşul şi untul înmuiat, până se
obţine un aluat omogen, la blender 30 minute. Se acoperă cu un şervet şi se
lasă la dospit jumătate de oră. Între
timp, se toacă varza , se sărează puţin se lasă să se înmoaie, apoi se stoarce şi
se căleşte în uleiul în care am prăjit baconul , până se înmoaie bine varza, se
pune înapoi baconul . Se potriveşte după gust cu piper şi se lasă deoparte să se răcească. Se întinde aluatul într-o foaie
subţire de 4-5 mm. Se taie în pătrate, se pune câte o lingură de varză şi se
întorc colţurile aluatului, astfel încât să se acopere bine toată umplutura. Se
aşază în tavă cu partea opusă în jos, se
ung cu ou şi se coc la foc potrivit, 25-30 minute., după scoatere din cuptor ,
friebinţi încă se freacă cu o bucată de slănină afumată pentru luciu si gust
aromat.
obţiuni: se pot coace şi la tigaie
aderentă unsă cu ulei.
Comentarii
Trimiteți un comentariu