Plăcintă cu varză.


                                                                      
Plăcintă cu varză.
aluatul
·          500 gr. făină
·          30 gr. drojdie proaspătă
·          250 ml kefir
·          1 lingurita zahăr tos
·          50-70 gr. unt sau ulei
·          3 gălbenuşe
·          sare
·          ulei pentru uns
umplutura :
·          500 gr. varză albă sau după dorinţă
·          5 ling. ulei
·          200 gr. bacon
·          sare
·          piper proaspăt măcinat
·          1 ou pentru uns
MOD DE PREPARARE
                               În laptele călduţ se dizolvă drojdia şi zahărul. Se toarnă într-o adâncitură făcută în făina cernută şi se frământă cu gălbenuşul şi untul înmuiat, până se obţine un aluat omogen, la blender 30 minute. Se acoperă cu un şervet şi se lasă la dospit jumătate de oră. Între timp, se toacă varza , se sărează puţin se lasă să se înmoaie, apoi se stoarce şi se căleşte în uleiul în care am prăjit baconul , până se înmoaie bine varza, se pune înapoi baconul . Se potriveşte după gust cu piper  şi se lasă deoparte să se răcească. Se întinde aluatul într-o foaie subţire de 4-5 mm. Se taie în pătrate, se pune câte o lingură de varză şi se întorc colţurile aluatului, astfel încât să se acopere bine toată umplutura. Se aşază în tavă cu partea opusă în jos,  se ung cu ou şi se coc la foc potrivit, 25-30 minute., după scoatere din cuptor , friebinţi încă se freacă cu o bucată de slănină afumată pentru luciu si gust aromat.
               obţiuni: se pot coace şi la tigaie aderentă  unsă cu ulei.

                                     

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Savarine de cofetarie facute acasa.

Aripioare de pui cu usturoi.

Crochete din carne.