Prăjitură de cacao cu cremă de cocos.


                                                            
Prajitura de cacao cu crema cocos

Blat :
-         4 oua,
-         300 gr. zahar,
-         12 ling. coca-cola,
-         200 gr. faina,
-         1 plic praf de copt (10 g),
-         2 ling. cacao olandeza

Crema : 
-         400 ml lapte,
-         4 ling. faina,
-         5 ling. zahar pudra,
-         200 g unt,
-         80 gr. nuca de cocos

Glazura:
-         400 ml coca-cola,
-         1 plic budinca de ciocolata,
-         3 ling. zahar

Sirop :
-         coca-cola 
-         sau 200 ml apa
-         2 ling. zahar 


Mod de preparare :
       Blat : mixam ouale cu zaharul, pana se topeste zaharul, adaugam apoi sucul coca-cola, apoi faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao, cernute. Amestecam cu o lingura. Sau putem proceda astfel : mixam galbenusurile cu zaharul, adaugam apoi lingura cu lingura cola, mixand mai departe, ingredientele uscate si albusuirle mixate spuma. Coacem in tava (23*35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute. Lasam sa se raceasca, apoi taiem in 2.
 Crema : 100 ml lapte rece se amesteca cu faina . Restul de 300 ml lapte se pune la fiert apoi se adauga la compozitia de mai sus. Punem pe foc pana se ingroasa ca o crema. Lasam sa se raceasca. Untul se mixeaza putin, adaugam zaharul pudra mixand bine si adaugam in el cate o lingura din crema; la sfarsit incorporam nuca de cocos.
Glazura : punem pe foc  mediu, intr-o cratita  toate ingredientele pana se ingroasa . Intindem glazura fierbinte peste prajitura .

        Asamblare: se taie blatul pe dindoua vertical  apoi , 1/2 blat  acoperiti cu crema , acoperit cu partea a doua a blatului si  – glazurati, 

Dam prajitura la frigider pentru minim 1 ora, apoi feliem cu un cutit trecut  prin apa fierbinte.
                              


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Savarine de cofetarie facute acasa.

Aripioare de pui cu usturoi.

Crochete din carne.