Prăjitură de cacao cu cremă de cocos.
Prajitura de cacao cu crema cocos
Blat :
-
4 oua,
-
300 gr. zahar,
-
12 ling.
coca-cola,
-
200 gr. faina,
-
1 plic
praf de copt (10 g),
-
2 ling. cacao
olandeza
Crema :
-
400 ml lapte,
-
4 ling. faina,
-
5 ling. zahar
pudra,
-
200 g unt,
-
80 gr. nuca de
cocos
Glazura:
-
400 ml
coca-cola,
-
1 plic budinca
de ciocolata,
-
3 ling. zahar
Sirop :
-
coca-cola
-
sau 200 ml apa
-
2 ling.
zahar
Mod de preparare :
Blat : mixam ouale cu zaharul, pana se topeste
zaharul, adaugam apoi sucul coca-cola, apoi faina amestecata cu praful de copt
si pudra de cacao, cernute. Amestecam cu o lingura. Sau putem proceda astfel :
mixam galbenusurile cu zaharul, adaugam apoi lingura cu lingura cola, mixand
mai departe, ingredientele uscate si albusuirle mixate spuma. Coacem in tava
(23*35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade
Celsius, circa 20 minute. Lasam sa se raceasca, apoi taiem in 2.
Crema : 100 ml lapte
rece se amesteca cu faina . Restul de 300 ml lapte se pune la fiert apoi se
adauga la compozitia de mai sus. Punem pe foc pana se ingroasa ca o crema.
Lasam sa se raceasca. Untul se mixeaza putin, adaugam zaharul pudra mixand bine
si adaugam in el cate o lingura din crema; la sfarsit incorporam nuca de cocos.
Glazura : punem pe foc mediu, intr-o cratita toate
ingredientele pana se ingroasa . Intindem glazura fierbinte peste prajitura .
Asamblare: se taie blatul pe dindoua vertical apoi , 1/2 blat acoperiti cu crema , acoperit cu partea a
doua a blatului si – glazurati,
Dam prajitura la frigider pentru minim 1 ora, apoi feliem cu un cutit
trecut prin apa
fierbinte.
Comentarii
Trimiteți un comentariu