Tort aperitiv.
Tort aperitiv.
salata:
·
300 gr. cartofi fierti
·
200 gr. castraveti murati
·
300 gr. zarzavat fiert in supa de pui
·
200 gr. carnea fiarta din supa de pui
·
200 gr. mazare boabe fiarta
·
200 gr. gogosar
in otet
·
250 gr. maioneza de casa
pentru ornat:
·
cateva boabe de mazare din conserva
·
albus de ou fiert, ras, sau fiecare dupa preferinta si
fantezie.
MOD DE PREPARARE
Pe un platou se asaza un inel de la o tava detasabila
de tort cu diametrul de 18 cm, la baza inelului de tort taiem un cerc din
hartie de copt care o punem sub inelul de tort in interior.
Cartofii fierti se taie cubulete , se condimenteaza
dupa gust si preferinta apoi se invartesc in majoineza si se asaza in forma de tort pe platou, se
niveleaza frumos, apoi se adauga castravetii murati
taiati marunt, care vin inveliti cu un strat subtire de maioneza. Se pun
morcovii taiati marunt, apoi iar maioneza. Se pune carnea de pui taiat marunt,
apoi iar maioneza. Se pun boabele de mazare, un strat de maioneza, iar la final
se adauga gogosarul taiat marunt. Se orneaza salata cu cateva boabe de mazare
si cu albus de ou fiert si ras, sau fiecare dupa fantezie si preferinta , se da
la frigider timp de cateva ore dupa care se scoate forma de tort si se serveste
dupa preferint,a
mentiuni:
tortul se poate combina cu tot felul de zarzavaturi fierte , puse tot as ain
straturi cu maioneza fiecare dupa preferinta si gust cum vedeti si in imaginile
atasate retetei.
Comentarii
Trimiteți un comentariu