Tort din clătite cu ciocolată.
Tort din
clatite cu ciocolata.
-
500 g faina,
-
3 plicuri zahar vanilat,
-
1 esenta de rom,
-
1 esenta vanile,
-
5 oua,
-
ciocolata menaj,
-
2 linguri cacao,
-
250 gr smantana,
-
250 g zahar,
-
4 linguri ulei,
-
o lingurita bicarbonat,
-
un borcan gem de capsuni,
-
o cutie ananas.
Mod de preparare
Aluatul: se face aluatul pentru clatite. Se pun untr-un bol
500 g faina se adauga 3 oua, lingurita de bicarbonat stinsa cu otet sau
lamaie, 1 plic de zahar vanilat, esenta de vanile, impreuna cu cele 4
linguri de ulei. Se amesteca toate ingredientele adaugand apa pana devine un
aluat grosut, putand fi luat cu polonicul. Se coc aproximativ
10 clatite mai grosute.
Crema: Se pun intr-o cratita de aluminiu cele 200 gr.
de smantana, se tine cratita pe foc 10 secunde, dupa care se adauga imediat
ciocolata menaj sfaramata si cacaua,
amestecand pana se face o pasta, se pun apoi 2 galbenusuri de ou, impreuna cu
esenta de rom si 2 plicuri de zahar vanilat. Se amesteca, apoi se ia de pe foc
si se pune la rece. Pe un platou intins se pune o clatita peste care se pune
crema de ciocolata si bucatele mici de ananas, pe urmatoarea clatita se pune
gem si continuam asa pana cand terminam clatitele. Ornam cu crema de
ciocolata si cu fructe de ananas ,
cacao sau cicolata razuita.
Comentarii
Trimiteți un comentariu