Cremeş cu miere.


                                                                 
Cremes cu miere-albine

cremá:
-       4 plicuri budincá friscá
-       6 dl lapte
-       200 gr. zahár pudrá
-       300 gr. unt
-       4 plicuri vanilie

glazurá:
-       160 gr. ciocolatá menaj
-       5 ling. ulei
-       5 ling. lapte

coca 1:
-       250 gr. fáiná
-       1 ling. cacao pudrá
-       50 gr. unt
-       150 gr. zahár
-       2 ling. miere albine
-       2 ouá
-       1 linguritá bicarbonat de sodiu
-       ½  lámíie

coca blat:
-       6 ouá
-       150 gr. zahár
-       10 ling. apá mineralá gazoasá
-       100 gr. nucá mácinatá
-       150 gr. fáiná
-       1 linguritá rasá bicarbonat
-       ½  lámíie

Modul de preparare
      cremá:
             - fierbem budinca ín lapte cu 3 linguri zahár si o dám la rácit, íntre timp frecám untul spumá cu zahárul, apoi adáugám budinca rácitá complect si frecám píná crema devine mátásoasá si spumoasá ,o dám la rece,
     coca1:
         - íntr-un vas mai mare punem apá la fiert pentru baie de aburi, ín vasul mai mic care va fi pus pe abur, batem 2 ouá spumá, adáugám zahárul , punem vasul pe abur, batem mai departe , punem cacaoa, 1 linguritá bicarbonat stinsá cu zeama de la ½ lámíie si coaja rasá , apoi untul si mestecám pe abur circa 5-7 minute,      
        - luám de pe abur, adáugám fáina si cu miscári repezi frámíntám coca bine, o ímpártim exact ín 2 párti, o parte o lásám ín vasul ín care a fost mestecatá, cealaltá parte o íntindem , si o coacem pe fundul de la tavá unsá bine cu unt si presáratá cu fáiná, cam 3-4 minute  , apoi íntindem a-2a foaie si o coacem,
     coca blat:
           – 6 albusuri batem spumá cu 150 gr. zahár pudrá, adáugínd usurel cíte o lingurá de zahár si cíte o lingurá  apá mineralá píná la íncorporarea totalá a ingredienteleor, cínd spuma este tare íncorporám bicarbonatul stins cu zeamá de la ½ lámíie si coaja rasá,  galbenusurile cíte unul píná se íncorporeazá fiecare apoi adáugám al doilea si se repetá píná la 6 gálbenusuri,,folosim mixerul la cea mai micá vitezá ín acest caz,,dupá gálbenusuri íncorpotám nuca mácinatá si fáina , acum cu lingura nu cu mixerul,exact ca si la blatul de tort,, ungem tava cu ulei, tapetám cu hírtie de copt si dám la cuptor circa 20 minute, dupá care facem proba de copt,,scobitoarea,,,
   -dupá ce totul sa rácit, trecem la ansamblarea prájiturii, si anume:
              - asezám pe platoul de prájiturá o foaie cu miere , íntindem peste ea jumátate din crema de friscá, punem peste cremá coca blat peste care íntindem crema rámasá si ínchidem cu a doua foaie cu miere peste care vine glazurá si anume:
     - íntrun vas  mai mic topim ciocolata menaj pe baie de abur cu 5 linguri ulei si 5 lapte , o íncálzim píná la topire completá si catifelare  apoi o turnám peste prájitura ansamblatá si o dám la rece píná glazura se solidificá ca sá poatá fi feliatá , dupá care  o felime dupá preferintá, putem ornamenta cu friscá dacá dorim,dar nu e neapáratá nevoie.
                      



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Savarine de cofetarie facute acasa.

Aripioare de pui cu usturoi.

Crochete din carne.