Cremeş cu miere.
Cremes cu miere-albine
cremá:
- 4 plicuri
budincá friscá
- 6
dl lapte
- 200 gr. zahár
pudrá
- 300 gr. unt
- 4 plicuri
vanilie
glazurá:
- 160 gr.
ciocolatá menaj
- 5 ling. ulei
- 5 ling. lapte
coca 1:
- 250 gr. fáiná
- 1 ling. cacao
pudrá
- 50 gr. unt
- 150 gr. zahár
- 2 ling. miere
albine
- 2 ouá
- 1 linguritá
bicarbonat de sodiu
- ½
lámíie
coca blat:
- 6 ouá
- 150 gr. zahár
- 10 ling. apá
mineralá gazoasá
- 100 gr. nucá
mácinatá
- 150 gr. fáiná
- 1 linguritá
rasá bicarbonat
- ½
lámíie
Modul de preparare
cremá:
-
fierbem budinca ín lapte cu 3 linguri zahár si o dám la rácit, íntre timp
frecám untul spumá cu zahárul, apoi adáugám budinca rácitá complect si frecám
píná crema devine mátásoasá si spumoasá ,o dám la rece,
coca1:
- íntr-un vas mai mare
punem apá la fiert pentru baie de aburi, ín vasul mai mic care va fi pus pe
abur, batem 2 ouá spumá, adáugám zahárul , punem vasul pe abur, batem mai
departe , punem cacaoa, 1 linguritá bicarbonat stinsá cu zeama de la ½ lámíie
si coaja rasá , apoi untul si mestecám pe abur circa 5-7 minute,
- luám de pe abur, adáugám fáina
si cu miscári repezi frámíntám coca bine, o ímpártim exact ín 2 párti, o parte
o lásám ín vasul ín care a fost mestecatá, cealaltá parte o íntindem , si o
coacem pe fundul de la tavá unsá bine cu unt si presáratá cu fáiná, cam 3-4
minute , apoi íntindem a-2a foaie si o coacem,
coca blat:
– 6 albusuri
batem spumá cu 150 gr. zahár pudrá, adáugínd usurel cíte o lingurá de zahár si
cíte o lingurá apá mineralá píná la íncorporarea totalá a
ingredienteleor, cínd spuma este tare íncorporám bicarbonatul stins cu zeamá de
la ½ lámíie si coaja rasá, galbenusurile cíte unul píná se íncorporeazá
fiecare apoi adáugám al doilea si se repetá píná la 6 gálbenusuri,,folosim
mixerul la cea mai micá vitezá ín acest caz,,dupá gálbenusuri íncorpotám nuca
mácinatá si fáina , acum cu lingura nu cu mixerul,exact ca si la blatul de
tort,, ungem tava cu ulei, tapetám cu hírtie de copt si dám la cuptor circa 20
minute, dupá care facem proba de copt,,scobitoarea,,,
-dupá ce totul sa rácit, trecem la ansamblarea prájiturii, si
anume:
- asezám pe platoul de prájiturá o foaie cu miere , íntindem peste ea jumátate
din crema de friscá, punem peste cremá coca blat peste care íntindem crema
rámasá si ínchidem cu a doua foaie cu miere peste care vine glazurá si anume:
- íntrun vas mai mic topim ciocolata menaj
pe baie de abur cu 5 linguri ulei si 5 lapte , o íncálzim píná la topire
completá si catifelare apoi o turnám peste prájitura ansamblatá si o dám
la rece píná glazura se solidificá ca sá poatá fi feliatá , dupá care o
felime dupá preferintá, putem ornamenta cu friscá dacá dorim,dar nu e neapáratá
nevoie.
Comentarii
Trimiteți un comentariu