Prăjitură cu cremă din brânză.
Prăjitură cu crema de brânză.
-
2
foi de napolitane (27×37 cm)
-
300
gr. ciocolata menaj
-
5
ling. ulei
-
5
ling. lapte
Blat pandispan :
-
4
oua
-
4
ling. zahar
-
2
ling. ulei
-
5
ling. faina
-
esenta de vanilie
Blat cacao :
-
4
oua
-
4
ling. zahar
-
2
ling. ulei
-
3
ling. faina
-
2
ling. cacao
-
esenta
de rom
Crema de branza:
-
500
ml smantana grasa (24%)
-
300
gr. branza de vaci grasa
-
15
gr. gelatina
-
coaja
rasa de la 1 lamaie
-
200
gr. zahar pudra cu aroma de vanilie
Mod de preparare :
Blat pandispan : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma si lucioasa, apoi incorporam galbenusurile frecate cu uleiul treptat, esenta de vanilie, iar la urma faina cernuta. Amestecam cu o lingura cu miscari circulare. Coacem blatul in cuptorul preincalzit, la 180 grade , circa 15-20 minute, in tava (27*37 cm) tapetata cu hartie de copt.
Blat cacao : intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand bine, galbenusurile frecate cu uleiul treptat, esenta de rom, iar la urma faina cernuta cu pudra de cacao. Amestecam cu o lingura, cu miscari circulare. Coacem blatul in tava (27*37 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade , circa 15-20 minute.
Topim ciocolata bucati cu uleiul si laptele , pe aburi sau intr-o craticioara de inox cu fund dublu. Ciocolata topita o impartim in 2 si ungem cu ea foaia de napolitana, peste care aplicám blatul.
Crema de branza
: hidratam gelatina (eu am folosit foite de gelatina) in multa apa, timp de 10
minute. Smantana grasa o mixam pana se ingroasa si o lasam deoparte. Branza de
vaci cu coaja rasa de lamaie si zaharul pudra cu aroma de vanilie le mixam
bine. Gelatina o topim fara sa o dam in clocot si o adaugam la branza dulce.
Peste smantana batuta adaugam branza de vaci cu gelatina. Omogenizam
bine.
Asamblare
: foaie de napolitana- cicocolata menaj , blat pandispan crema branza-blat maro , ciocolata
menaj topita - foaie de napolitana. Dam
prajitura la frigider, de seara pana dimineata, apoi feliem cu un cutit bine
ascutit.
Comentarii
Trimiteți un comentariu