Prăjitură cu cremă din brânză.


                                                         
Prăjitură cu crema de brânză.
-         2 foi de napolitane (27×37 cm)
-         300 gr. ciocolata menaj
-         5 ling. ulei
-         5 ling. lapte
 Blat  pandispan :
-         4 oua
-         4 ling. zahar
-         2 ling. ulei
-         5 ling. faina
-          esenta de vanilie

Blat cacao :
-         4 oua
-         4 ling. zahar
-         2 ling. ulei
-         3 ling. faina
-         2 ling. cacao
-         esenta de rom
 Crema de branza:
-         500 ml smantana grasa (24%)
-         300 gr. branza de vaci grasa
-         15 gr. gelatina
-         coaja rasa de la 1 lamaie
-         200 gr. zahar pudra cu aroma de vanilie

Mod de preparare :
 Blat pandispan : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma si lucioasa, apoi incorporam galbenusurile frecate cu uleiul treptat, esenta de vanilie, iar la urma faina cernuta. Amestecam cu o lingura cu miscari circulare. Coacem blatul in cuptorul preincalzit, la 180 grade , circa 15-20 minute, in tava (27*37 cm) tapetata cu hartie de copt.
Blat cacao : intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand bine, galbenusurile frecate cu uleiul treptat, esenta de rom, iar la urma faina cernuta cu pudra de cacao. Amestecam cu o lingura, cu miscari circulare. Coacem blatul in tava (27*37 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade , circa 15-20 minute.
Topim ciocolata bucati cu uleiul si laptele , pe aburi sau intr-o craticioara de inox cu fund dublu. Ciocolata topita o impartim in 2 si ungem cu ea   foaia de napolitana, peste care aplicám blatul.
Crema de branza : hidratam gelatina (eu am folosit foite de gelatina) in multa apa, timp de 10 minute. Smantana grasa o mixam pana se ingroasa si o lasam deoparte. Branza de vaci cu coaja rasa de lamaie si zaharul pudra cu aroma de vanilie le mixam bine. Gelatina o topim fara sa o dam in clocot si o adaugam la branza dulce. Peste smantana batuta  adaugam branza de vaci cu gelatina. Omogenizam bine.
 Asamblare :  foaie de napolitana-  cicocolata menaj , blat  pandispan crema branza-blat maro , ciocolata menaj topita - foaie de napolitana.  Dam prajitura la frigider, de seara pana dimineata, apoi feliem cu un cutit bine ascutit.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Savarine de cofetarie facute acasa.

Aripioare de pui cu usturoi.

Crochete din carne.